Doimo Cucine u centru luksuznog rezidencijalnog projekta u Madridu

Više slika

Više slika

Doimo Cucine igra ključnu ulogu u nedavnom projektu realizovanom u Španiji gde su estetika i tehnologija brenda Made in Italy bili faktori uspeha...

U blizini Madrida, Estudio 44 je dizajnirao enterijere minimalističke porodične vile gde je kontakt sa prirodnim okruženjem inspirisao ideje povezivanja i kontinuiteta između funkcija životnih prostora, posebno između velike kuhinje i koncepta zajedništva u raznim trenucima dana.

Dizajneri navode da su klijenti imali vrlo jasne ideje i želje: kuhinja sa ostrvom bila bi odgovor na njihovu želju da povežu kuhinju sa ostalim prostorima u domu. Kuhinja koja bi omogućila pristup trpezariji, iskoristila je visinu plafona za instalaciju velikog frižidera i imala čist i minimalistički sistem aspiratora integrisan u kuhinjski šporet.

Prevođenje ovih želja u skice i kasnije u stvarnost omogućeno je zahvaljujući All-arounD sistemu Doimo Cucine koji počinje definisanjem tri osnovna elementa: tipologije i debljine vrata, završne obrade i sistema ručki. Nakon što su izabrana ova tri elementa, zahvaljujući njihovoj univerzalnosti i prilagodljivosti različitim estetskim stilovima, projekat je oblikovan na osnovu specifičnih potreba i prostora.

Vrata sistema su Aspen sa 100% reciklirajućim aluminijumskim okvirom; D12 (debljine 12 mm), najtanji sistem takođe sa 100% reciklirajućom aluminijumskom jezgrom; D20 (debljine 20 mm) za one koji vole boje i D23 (debljine 23 mm) koji nudi najbogatiji raspon materijala, završnih obrada i sistema ručki.

Pitali smo dizajnere koliko im je All-arounD sistem podržao kreativnost:

"Odlučili smo se za mešavinu različitih debljina vrata kako bismo rešili različite kritične elemente i uneli željeni nivo personalizacije u projekat. Vrata D23 su u mat Verde Marrone laku, dok su vrata ostrva D12 u satiniranom laku Iron sa radnom pločom od granita Sahara Night Vintage".

Sinhronizacija projekta?

"Sve se okreće oko centralnog ostrva sa područjem visokih jedinica i perimetarskom radnom površinom. Da bismo smanjili vizuelni volumen ostrva, završili smo strane u metalnim strukturama sa staklenim policama zajedno sa zonom za zajedničko druženje sa stolicama i pultom. Slično, u području visokih jedinica smanjili smo percepciju volumena tako što smo ih prožimali osvetljenim policama."

Kako ste rešili komunikaciju između kuhinje, trpezarije i dnevnog boravka?

"Sa velikim kliznim drvenim panelima tako da kada su vrata zatvorena imate percepciju jedne 'kutije' kroz koju u specifičnim tačkama možete pristupiti pomoćnoj kuhinji, trpezariji i dnevnom boravku."

All-arounD sistem Doimo Cucine potvrđuje fleksibilnu logiku dizajna koja omogućava personalizaciju kuhinje u skladu sa ostalim prostorima u domu, zasnovanu na ideji opšte estetske koordinacije čak i kada funkcionalne potrebe imaju prednost.

Luxury Experience