Dizajnerski kuhinjski aparati inspirisani Sicilijom

Ko god da je pomislio da će kuhinjski aparati jednog dana podsećati na umetnička dela, nije pogrešio…

Dolce & Gabbana brend, koji se udružio sa kompanijom Smeg, dodaje estetiku i vizuelnu vrednost inače dosadnim aparatima, koji su sada dobili egzotične umetničke forme i detalje.

Ove dve italijanske kompanije udružile su se kako bi promenile obične kuhinjske predmete poput tostera, sokovnika, aparata za kafu, kuvala i blendera i promenile ih u umetnička dela. Ova kolekcija nosi naziv “Sicily my love” i predstavlja nam komade koji su ukrašeni dekorativnim detaljima, odnosno tradicionalnim sicilijanskim motivima i ornamentima.

Dolce & Gabbana brend transponovao je na ove aparate detalje poput žutog limuna, živahnih citrusa i ljubičastih šljiva, koje podsećaju na pejzaž i obale južne Italije. Na blenderu možemo primetiti i slike Etne, koja je dekorisana delikatnim cvetnim dezenima.

Ovo inače nije prvi put da dve kompanije sarađuju. Početkom prošle godine, ova dva brenda su se udružila i kreirala seriju dizajnerskih frižidera. Cene predmeta iz nove kolekcije još uvek nisu otkrivene, ali sigurni smo da oni nikako neće biti jeftini.

U svakom slučaju, ova luksuzna kolekcija predstavljena je na Salone del Mobile sajmu u Milanu koji je u toku.

D.Ć.