CUCINAnD'O – Kuhinja koja usvaja održivost i konvivialnost

CUCINAnD'O, novitet u katalogu ARAN Cucine, predstavlja kreaciju rođenu iz spajanja italijanske reči „cucina“ (kuhinja) sa imenom restorana Davide Oldani u Kornaredu...

Ova kuhinja, osmišljena od strane samog šefa Oldanija u saradnji sa Atilom Veresom, premijerno je predstavljena na sajmu EuroCucina / FTK - Technology For the Kitchen, koji se održava od 16. do 21. aprila u Rho Fiera Milano. CUCINAnD'O je deo šireg razmišljanja usmerenog ka održivosti, igrаjući ključnu ulogu u kulturi održivosti i odgovornosti, posebno kada je reč o kuhinji „onih koji kuvaju“. Više od prostora posvećenog pripremi hrane, CUCINAnD'O postaje mesto na kojem se promoviše svesna upotreba resursa i zajedništvo.

Polazeći od jednostavnih stvari, CUCINAnD'O u svom novom izdanju naglašava vrednosti druženja: timski rad čak i u kuhinji, kao i gostoprimstvo. Iako se oblik menja iz okruglog u pravougaoni, suština ostaje ista: drveni bar od bresta, jedna od omiljenih esencija šefa Oldanija, sadrži prostor ispod radne površine jasno inspirisan stolovima njegovog restorana D'O, adaptiran u domaću verziju za smeštaj ličnih predmeta. Donji deo bara posebno je dizajniran da podstiče uključivanje u međuljudske odnose.

Ovaj prostor služi kao posvećeno područje za odlaganje elektroničkih uređaja, omogućavajući ljudima da se digitalno isključe i potpuno se fokusiraju na razgovore i zajedničke kulinarske doživljaje, naglašavajući pristup koji odražava vrednost druženja i ljudske povezanosti, važnost stvaranja smislenih veza i deljenja autentičnih trenutaka oko stola. Druženje i konvivialnost CUCINAnD'O predstavljaju novu perspektivu: onu socijalne održivosti, usredsređenu na obnavljanje ljudskih odnosa kako bi ljudima pružila prostore i trenutke za povezivanje i vrednovanje.

Inovacija i najsavremeniji dizajn odražavaju se i u estetskom aspektu i u volumenima: operativna zona izražava modernost indukcijskog sistema ugrađenog u radnu površinu od nerđajućeg čelika, dopunjenu praktičnim crnim aluminijumskim policama za podršku loncima i alatima. Epitom funkcionalnosti je sistem modularnih vrata koji se proteže duž čitavog zida kuhinje: koristeći pregrade i organizujući modularne police posvećene prostoru za rernu, olakšava se funkcionalnost, garantujući sigurnost i praktičnost tokom kuhinjskih aktivnosti.

Neprekidna potraga za udobnošću, kako funkcionalnom tako i emotivnom, ponovo se javlja u dijalogu između mat sive lakirane otvorene jedinice i crne metalne biblioteke. Opremljene policama, u svojoj jednostavnosti, kombinuju maksimalnu eleganciju s praktičnošću, omogućavajući najbolje korišćenje dostupnog prostora za druženje.

CUCINAnD'O, kroz upotrebu trajnih materijala i uključivanje aparata visoke energetske efikasnosti, inspirisana je principima održive kuhinje koja uključuje i osvešćuje one koji je koriste. U skladu sa zelenom filozofijom ARAN Cucine, osmišljene su čak i završne obrade: boje koje se koriste za drvo izrađene su održivim procesima i antibakterijske su, dok su korišćeni rastvarači na bazi vode. U kontekstu i vremenu kada ekološka svest igra sve važniju ulogu, CUCINAnD'O se predstavlja kao inovativna kuhinja koja kombinuje kulinarsku umetnost sa održivošću.

Uključivanje u katalog ARAN Cucine predstavlja opipljiv odgovor na sve veće potrebe svakog segmenta tržišta: svaki detalj novih razvoja CUCINAnD'O pažljivo je osmišljen kako bi maksimizirala funkcionalnost i smanjio ekološki uticaj, potvrđujući posvećenost ARAN Cucine budućnosti u kojoj „bolje“ odgovara „održivo“.

CUCINAnD'O, ikona pozitivne promene u načinu na koji zamišljamo i koristimo domaće prostore, više je od pukog unosa u katalog; ona je osmišljena kao manifest, podstičući odgovorniji način života i ekološku svest, ceneći ljude koji u njemu žive.

Luxury Experience