Besprekorna kuhinja kao spoj tradicionalnog i savremenog stila

Fabula je kuhinja koju je za Rastelli dizajnirao Ulise Narcisi, a predstavlja projekat koji inspiraciju crpi iz koncepta fabule, svojstvenog književnoj kritici, koji se odnosi na elemente priče koji čine sirovu građu naracije.

Na isti način, različiti elementi i stilovi kombinuju se u ovom modelu kako bi se ispričalo priča o mestu sačinjenog od prigodnosti i deljenja, koje se više od bilo kog drugog, u drevnoj i modernoj mašti, može naći u kuhinji.

Kompozicija u mat lakiranom golublje sivom varijetetu savršen je primer ove mešavine stilova. S jedne strane nalazimo savremene elemente, kao što su potpuno glatka vrata osnovnih ormara u kombinaciji sa staklenim zidnim ormarima sa lakiranim okvirom: dizajn je od suštinske važnosti, linije su izuzetno čiste, a aluminijumska crna - takođe izabrana za zidni dodatak Dama - daje dodir industrijskog stila. S druge strane, stubovi pune visine u kojima su smešteni kuhinjski aparati i ostava daju savremeniji ukus; ovde vrata stvaraju okvir koji „zagreva“ i ulepšava jedinice, bez otežavanja ambijenta. Konačno, tu su i elementi klasičnog ukusa, poput amblema Rastelli proizvodnih i zanatskih kapaciteta: velika kredenca u završnoj obradi hrasta dilavato sa dvoja velikih vrata i četiri fioke, savršena za čuvanje posuđa i alata, dodajući čitavoj priči dodir tradicije.

Uprkos svojim razlikama, svi stilovi i elementi predloženi u ovoj verziji Fabule pronalaze harmoniju i ravnotežu, ocrtavajući prostor posvećen porodici i sposoban da vam kaže više o toj italijanskoj tradiciji ne samo dobrog dizajna, već i dobre hrane.