Živite kao vojvotkinja u ovom stanu u Londonu vrednom 11,7 miliona dolara

Evo vaše šanse da živite kao kraljevi...

U londonskom otmenom kvartu Mejfer, sveže ažuriran stan sa dugom istorijom upravo je „sleteo“ na tržište za 11,7 miliona dolara. U ovom stanu su živeli političari, premijeri, ali je takođe bio bivši dom Elenor Persi, vojvotkinje od Bakingema.

Nagrađivani investitor za nekretnine Luxlo je angažovan da ulepša stan od 240 kvadratna metra koji zauzima ceo drugi sprat istorijske zgrade. Firma je modernizovala enterijer sa Boffi kuhinjom, tri spavaće sobe sa sopstvenim kupatilom i tonom upečatljivih završnih obrada.

Neki od najvažnijih detalja uključuju visoke plafone, složene lajsne i podove od mermernih pločica. Ispred ulaza, prijemna soba je ukrašena kaminom i ima kitnjasti plafon i dva raskošna lustera. Posle niza dvostrukih vrata je susedna svečana trpezarija koja može da primi do 10 gostiju.

Na drugom kraju stana nalaze se sve tri spavaće sobe, od kojih je svaka opremljena ugradnim ormarom, podnim grejanjem i integrisanim zvučnicima. Primarni apartman, međutim, ima hrastove podne daske i veliki krevet sa otmenim somotskim uzglavljem.

Viktorijansku zgradu je projektovao arhitekta Henri Harison, a sagradio ju je ranih 1840-ih Džejms Ponsford. Stan je prvobitno pripadao industrijalcu Henriju Kingskotu pre nego što ga je predao vojvotkinji 1881. Nakon njene smrti 1911, kupio ga je konzervativni političar lord Edvard Stenli, za koga se znalo da je ugostio premijere Stenlija Boldvina i Nevila Čemberlena. Posle Drugog svetskog rata zgrada je prodata i preuređena u luksuzne stanove.

Ova luksuzna rezidencija je savršena za par ili porodicu koja želi londonski „pied-a-terre“ u srcu Mejfera, nedaleko od svetski poznatog trga Grosvenor i na pragu Hajd parka.

Klikom na galeriju pogledajte fotografije ovog luksuznog stana.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience