Zavirite u luksuzne stanove u Njujorku koji nas vraćaju u dvadesete

Znamenita predratna zgrada izgrađena 1927. godine transformisana je tako da uključuje 75 elegantnih rezidencija i privatnih sadržaja u klupskom stilu.

West End avenija u Njujorku je dugo poznata po svojim raznovrsnim arhitektonskim stilovima, poput lepih umetnosti, gotike i renesansnog preporoda. Ali dok su mnoge zgrade u ovom stambenom delu pažljivo očuvane, nekolicina odabranih se ističe svojom sposobnošću da zadrži arhitektonski šarm prošlih vremena dok su privlačne za današnje kupce koji žele luksuz.

Jedna od njih je 393 West End, znamenita predratna zgrada od 16 spratova koju su 1927. godine dizajnirali Goldner & Goldner na uglu 79. i West End avenije. Zgrada je moderno transformisana u kolekciju od 75 rezidencija od strane arhitektonske firme CetraRuddy i razvojne firme Rabina. Zvanično je počela prodaja novih stanova, sa cenama koje počinju od 1,23 miliona dolara, i sada možemo prvi put da pogledamo zapanjujuće enterijere.

Obe uključene firme, od kojih je svaka dobro upućena u projekte očuvanja istorije, bile su zaokupljene arhitekturom zgrade u gotičkom stilu i karakteristikama dizajna iz 1920-ih. Na ulazu u objekat se nalazi restaurirani portal od krečnjaka sa starinskim bronzanim ulaznim vratima. Ostali detalji su pažljivo replicirani kako bi se tačno dočarao osećaj 1920-ih.

Međutim, dok bi ulaz i predvorje mogli da podsećaju na ovo vreme, rezidencije su definitivno moderne. Kada su započeli projekat, elementi enterijera iz 1920-ih nisu postojali, a kompanije su uzimale naznake iz zamršenih detalja na eksterijeru zgrade kako bi ponovo zamislile kako bi enterijeri mogli izgledati u to vreme. CetraRuddy je uspešno ponovo osmislio fasadu, prozore i penthaus, dok su rezidencije, međutim, srce zgrade.

Luksuzne stanove karakterišu ulazni foajei, veliki prostori za zabavu, privatniji porodični i spavaći prostori i prostrana ostava, vešernice i kuhinje koje postaju ognjište i centar doma. Ovi prostori su dekorisani jedinstvenim kombinacijama materijala. Ručno rezani kamen, starinski metali i kamenje iz specijalizovanih kamenoloma iz celog sveta ručno su odabrali da bi stvorili osećaj topline koji se može osetiti u svakoj prostoriji.

Stanovi imaju od jedne do četiri spavaće sobe i njihove cene se kreću između 1,23 i 7,1 miliona dolara. Svaki stan ima drvene podove i prilagođene ormare, dok su enterijeri uglavnom u neutralnoj paleti boja. Rezidencije su takođe ispunjene svetlošću zahvaljujući velikim prozorima i još više su naglašene elegantnim, visokim plafonima. 

Stanari takođe imaju pristup zajedničkim sadržajima, uključujući sobu za bankete koja se povezuje sa uređenim dvorištem i klupsku sobu sa privatnim barom. Kao i u eri u kojoj je zgrada nastala, ovde se podstiču intimne večeri i prostor može da primi manju grupu ljudi.

Pošto je ovo naselje pogodno za porodice, pogodnosti za decu uključuju dečiju igraonicu inspirisanu šumom, nazvanu Cottage, kao i dnevni boravak za tinejdžere. Ono što zgradu čini još značajnijom je činjenica da je ovo verovatno poslednja konverzija kondominijuma u ​​komšiluku, što znači da će malo ko moći da živi u renoviranoj istorijskoj zgradi kao što je ova.