Zavirite u enterijer najdekadentnije kuće na Menhetnu

U Njujorku postoji veliki broj luksuznih poseda, ali mnogima od njih nedostaju određene pogodnosti ili kvadratura…

Stan na osamdesetomspratu nebodera je sjajna stvar, ali teško da ćete u njemu imati mesta, koliko biste po istoj ceni dobili u nekom drugom, velikom gradu. Svako ko želi da podigne svoj stambeni status na Menhetnu sada ima dosta sreće, jer se prostrana kuća na Aper Ist Sajdu prodaje po ceni od 63 miliona dolara, sa sve spa kutkom i fitness salom u podrumskom delu.

Ovaj dom od 1.300 kvadrata predstavlja veličanstvenu saradnju između dva tražena imena u svetu arhitekture i dizajna enterijera – Tijerija Despona i Pjera Iva Rošona. Rošon se pobrinuo za sve završne detalje, uključujući rad na spektakularnom stepeništu koje se uvija između brojni spratova kuće. Despon se pobrinuo za nameštaj, koji je deo prodajne cene i podario je svoj delikatni završni dodir čitavom prostoru. Evidentno, kada su sadašnji vlasnici kupili ovaj dom, angažovali su čuveni duo za kompletni proces renoviranja, tako da je praktično sve u kući novo. Jedina stvar koja je ostala netaknuta je zapravo sama fasada.

S obzirom na to da kuća ima šest spratova, dolazi sa liftom, kojim možete otići do podruma kada ste raspoloženi za vežbanje. Tu je takođe soba za masažu, parna soba i teretana, kao i bazen sa otporom i LED zvezdama utisnutim u plafon iznad njega. Kuća odaje osećaj grandioznosti od trenutka kada zakoračite u dnevni boravak smešten na trećem spratu, jer je ovaj prostor dobio plafone dvostruke visine sa masivnim prozorima koji propuštaju optimalnu količinu prirodne svetlosti. Mezanin brižljivo nadgleda ovaj prostor, a možete ga opremiti klavirom, kako biste uživalu u muzici tokom svoje sledeće večernje zabave.

Sveukupno, kuća ima sedam spavaćih soba na drugom, četvrtom i petom nivou. Glavni apartman okupira čitav najviši nivo kuće, a poseduje svoju privatnu terasu sa pristupom krovu. Ovde možete uživati u predivnom pogledu na Central Park, dok oni koji uživaju u spavaćim sobama drugog sprata, mogu pogledati najnovija filmska ostvarenja u privatnom bioskopu koji se nalazi nadomak njih.

Drugim rečima, ova kuća nudi nešto za ljubitelje arhitekture, fitness gurue i sve one koji žele da se odmore od skučenog života u stanu!