Super moderan dom u Čikagu koji slavi modernu umetnost

Kavi Gupta, istaknut svojim prisustvom u svetu umetnosti, dobro zna šta znače visoka estetika i vrhunski život, činjenice koje se snažno odražavaju u svakom arhitektonskom stvaralaštvu sa njegovim potpisom.

Nedavno se našao u Čikagu gde je u potpunosti renovirao kuću jedne porodice i sada je to najsavremeniji dom koji se ističe, između ostalog, i po neverovatnom načinu na koji su enterijeri ispunjeni umetničkim delima.

Dajući ogromnu osnovu bojama i građevinskim materijalima, dekorater je - nakon razgovora sa porodicom koja je kupila kuću - odlučio da pređe na bezbednu taktiku, kako bi obezbedio harmoniju, apsolutnu funkcionalnost i svakako moderan i istovremeno bezvremenski rezultat. Dakle, svu pažnju je usmerio na minimalističku dekoraciju i preferirao belu kao glavnu boju, dajući joj modernu dimenziju sivim tonovima.

U celom okruženju, prirodno osvetljenje je funkcionisalo izuzetno dobro, čineći da prostori izgledaju zaista sneno. Bela na zidovima i smeli tonovi na nameštaju, poprimaju jedinstven oblik zahvaljujući sunčevim zracima, dajući jedinstvene boje i "život" u svakom uglu. Umetnost od ugla do ugla, idealan je dodatak odabran da "zaključa" rezultat i da izgleda potpuno kompletno i bujno, uprkos strogosti koja generalno ima glavnu reč u ovoj kući.

Uprkos činjenici da je umetnost protagonista, a modni dodiri daju boju i dimenziju, primećujemo da je obezbeđen osećaj harmonije u bilo kojoj tački, gde god da pogledamo. U krajnjem rezultatu ne postoji ništa suvišno, već naprotiv, sve se neverovatno povezuje.

Knjige, svećnjaci i impresivni tepisi koji su zauzeli svoje mesto pokazuju strast dizajnera enterijera i njegovu potrebu da se stalno informiše o novostima u oblasti arhitekture, što je uostalom priroda njegovog posla.

Što se tiče ostalih prostorija, Kavi Gupta se opredelio za jednako smela rešenja u boji. Vidimo, na primer, da plava ima vodeću ulogu u spavaćim sobama, a nameštaj je ovoga puta u svetlijim tonovima. Na taj način je stvorio savršene kontraste i, istovremeno, idealne balanse između boja i različitih stilova u dekoraciji.

Mlađi članovi porodice imaju priliku da uživaju u beskrajnim trenucima igre i opuštanja u svojim sobama, ali i u ostatku kuće. U međuvremenu, kada im vremenske prilike to dozvoljavaju, vole da provode vreme na otvorenom -  bašta, balkoni i terase pretvaraju se u najbolja mesta za boravak tokom sunčanih dana.

Kao bonus, arhitekta nije propustio da doda luksuzne tkanine, poput somota i kože, što je donelo dozu glamura jedinstvenom izgledu enterijera. Svaka dekorativna referenca stvara neverovatan krajnji rezultat.

Pregledajte galeriju da biste videli još fotografija kuće!