Savršena kuća za ljubitelje dizajna

Možemo slobodno reći, u poslednjih godinu dana, privatnost je dobila na ceni više nego ikada ranije…

Ipak, pandemija korona virusa nas je sve poremetila i ograničila naše prostore za uživanje na naša četiri zida ili eventualno balkon ili terasu. Zahvaljujući svojim gusto naseljenim višespratnicama, Njujork vam možda u tom pogledu ne može ponuditi mnogo toga, osim ukoliko niste voljni da zamenite svoj stan kućom. Ako ste spremni za promenu, imamo savršenu ponudu za vas koja dolazi sa cenom od 28.5 miliona dolara.

Ovaj dom koji meri oko 740 kvadrata, originalno je konstruisan 1852.godine i poseduje Italianate fasadu. U svom enterijeru, oni ni u kom slučaju nije zaglavljen u prošlosti, jer su mu prethodni vlasnici podarili značajan preobražaj, čiji je proces trajao dve godine. Jedno od najvećih poboljšanja svakako je stepenište koje je otvoreno, kako bi svetlarnik iznad njega ispunjavao i donje nivoe predivnom prirodnom svetlošću.

Nakon ulaznih vrata ovog doma, sa desne strane vas očekuje salon iz kog se pruža pogled na ulicu. On je akcentovan muralom koji potpisuje Din Barger, koji je skoro sarađivao sa renomiranim dizajnerskim duom, Roman & Williams na njihovom novom restoranu po imenu Veronika. Preko puta salona nalazi se glavni dnevni boravak, koji je dobio nekoliko interesantnih dizajnerskih detalja, uključujući ornamentalne akcente plafona i mermerni kamin.

Do gornjih nivoa možete doći stepeništem ili liftom, dok je samo stepenište predivno osvetljeno veličanstvenim kaskadnim komadima rasvete. Ono će vas dovesti do spavaćih soba, kojih na drugom nivou ima tri, dok se na trećem nalazi master apartman, a na četvrtom dva dodatna.

Ispod dnevne sobe nalazi se kuhinja, koja je upečatljiva zbog svoje opreme, uključujući Officine Gullo šporet i sudopere, sa različitim Gaggenau aparatima. Prostor se otvara prema dvorišnoj bašti, koja unosi dašak eksterijera u enterijer. Osim toga, na ovom nivou se nalazi i loža, teretana i igraonica, koja može biti transformisana u privatni bioskop.

Predlažemo vam da se udobno smestite i pogledate kako veličanstveno može izgledati spoj različitih dizajnerskih era na video snimku ispod:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Join us for a tour of a dreamy New York townhouse with Jeremy Stein of @steinteamny.

A post shared by Robb Report (@robbreport) on