Saudijski milijarder prodaje najskuplji stan Njujorka

Ukoliko saudijski magnat u svetu nekretnina, Faval Al Hokair, uspešno proda svoj penthaus od skoro 800 kvadrata sa pogledom na Central Park, oboriće jedan naizgled nedostižan rekord.

Prema navodima, Al Hokair planira da proda penthaus po ceni od 170 miliona dolara, što je duplo više u odnosu na cenu koju je on platio 2016.godine. Luksuzni stan je zaista veličanstven i u sebi sadrži šest spavaćih soba i sedam kupatila. U njegovom enterijeru možete videti brojne luksuzne detalje brendova kao što su Louis Vuitton, Hermes i Bentley. Ako to nije dovoljno da vas oduševi, znajte da penthaus dolazi sa svojom privatnom bibliotekom i sobom za sedenje, kao i odvojenim garderoberom u glavnoj spavaćoj sobi.

Master kupatilo zaslužuje da bude pomenuto posebno, jer dolazi sa grejanim podovima, mermernim površinama i drvenim ormarićima pravljenim po meri. Pored svega navedenog, zgrada u kojoj se penthaus nalazi nudi konsijerža, 24-časovnu uslugu vratara, parking servis i privatni ulaz.

Vlasnik penthausa, Al Hokair, osnivač je Fawaz Abdulaziz Alhokair grupe, a sada poseduje 19 tržnih centara u Saudijskoj Arabiji i lokalna franšizna prava na brendove kao što su Zara, Banana Republic, Gap, Nine West i Top Shop.

Na kraju, možemo reći da brojni ljudi širom sveta s nestrpljenjem iščekuju vesti o ovoj prodaji.