Otkrijte ekskluzivnu atmosferu Casa Mia a Milano - novog prostora oživljenog u duhu 20. veka

Više slika

Više slika

Silvija Galoti sa ponosom predstavlja Casa Mia a Milano, metropolitski prostor, čija dekoracija tipična za rani 20.vek milanske arhitekture vodi intrigantni dijalog sa ručno izrađenim detaljima nameštaja kompanije Gallotti & Radice, pružajući elegantan i ekskluzivan doživljaj života u celini...

Domaći scenario fokusira se na lepotu i pažnju usmerenu prema detaljima, koja je inkorporirana u kvalitet materijala, rafiniranost linija i eksperimentisanje sa novim završnim obradama.

Projekat Casa Mia a Milano Silvije Galoti vraća i unapređuje istorijsku lepotu stana smeštenog u zgradi iz 1920-ih godina u Via Mascheroni, u srcu Milana. Ovaj stan se ističe svojim vintage parketom i podnim pločicama od grubog materijala ostavljenim u originalu, dekorativnim plafonskim štukaturama, fino obrađenim unutrašnjim vratima i radijatorima od livenog gvožđa.

Imersivna perspektiva izražena je u različitim okruženjima: dnevna soba, trpezarija, spavaća soba, istraživanje kupatila i kuhinje. Proizvodi kompanije Gallotti&Radice ističu se kroz dizajn enterijera koji potpisuje Dainelli Studio, a koji se izražava kroz seriju nameštaja prilagođenog i razvijenog ad hoc, doprinoseći kreiranju jedinstvene i rafinirane atmosfere Casa Mia a Milano. Cilj je ponuditi gostima totalno i imerzivno iskustvo putem elemenata snažnog karaktera koji daju savremeni i sofisticirani izgled okruženju i izražavaju transverzalnost stila Gallotti&Radice i njenih partnerskih kompanija.

Na ulazu, veliki, šareni orman pokriven crnim drvetom, koji je delo Dainelli Studio, anticipira boje koje će se naći u stanu. Skulpture koje se ističu su dela Officine Saffi. Centralni hodnik koji razdvaja različite sobe osmišljen je kao galerija umetnosti, istaknuta slikom Officine Saffi, zidnim svetlima i pozadinom od mesinga, iza koje se nalazi servisno kupatilo.

Dnevna soba sa velikim lusterom Bolle je centralni deo dizajna, sa valovitim linijama koje daju sofe Audrey, sa odgovarajućim tabureima i klub stolovima stvarajući ušuškano okruženje. Biblioteka od oraha Brera sa vratima u posebnoj Lava boji tečnog metala, okružena je po meri kreiranim G&R boiserie, i zajedno sa umetničkim delima i modernim antikvitetima, čini ovaj prostor još ekskluzivnijim. Ponovo, skulpture i zidne slike nose potpis Officine Saffi, dok je zvučna kutija delo kompanije LG.

U trpezariji, prostoru koji može da ugosti veliki broj ljudi zahvaljujući velikom stolu Maat, Dainelli Studio je odlučio da napravi kliznu zavesu od mesinga, materijala koji pojačava rafiniranost ambijenta, kako bi sakrio interaktivnu tablu, koja omogućava njenu transformaciju u salu za sastanke.

U glavnoj spavaćoj sobi, tamne boje ističu centralnost kreveta osvetljenog lusterom. Zeleni detalj od mermera postavljen u nišu prilagođenog ormara Gallotti&Radice asocira nas na stočić za kafu iz 1968. godine. Ulazna vrata kupatila integrisana su u zidnu oblogu kako bi se postigao veći kontinuitet prostora.

Radna soba je osmišljena da zadovolji potrebu za prostorom za odlaganje. Prilagođeni most kabineti i drvene obloge neprimetno se stapaju u arhitektonski prostor sobe, ali bez oduzimanja prirodnog svetla. Pisaći sto i tabure Stami i sedište Lilas Mosaique čine prostor esencijalnim, ali udobnim.

Da bi se stvorila veća kontrastna boja, kupatila imaju svetle nijanse zidnih pločica efekta drveta i zidova iz Monoscopio kolekcije Ceramica Bardelli, dizajnirane od strane Dainelli Studio, koji ističu njihovu vertikalnost i trodimenzionalnost.

Kuhinja kreirana u saradnji sa Binova lepo je podeljena na dva dela: deo za odlaganje, sa velikim stubovima koji uključuju najnoviji asortiman aparata Signature Kitchen Suite (podpultni vinski podrum, frižider sa dvojnim vratima, multifunkcionalna kombinovana pećnica na pari i indukciona ploča) i u L obliku radna površina sa velikom radnom pločom Ariostea. Fini završni tonovi bronzanih nijansi reflektuju svetlo u prostoriji, stvarajući posebne hromatske harmonije.

Luxury Experience