Neverovatni penthaus sa bazenom umesto krova

Svetlost je magični instrument, koji može samostalno uništiti ambijent jednog prostora ili ga podići na novi nivo…

Bilo da se radi o ambijentalnom osvetljenju futurističke pametne Kohler kade ili interesantnih svetlosnih elemenata u kabini Mercedes-Benz S-Class modela iz ove godine, iskustvo sjajne atmosfere kreira se uvek uz pomoć svetlosti. Slično tome, arhitekte Rogerio Grugel i Kaio D’Alfonso dali su jednom predivnom domu smeštenom u predgrađu Sao Paula u Brazilu jedinstveni preobražaj, koji uključuje krovni bazen.

Osim svoje prvobitne i glavne funkcije, u ovom prostoru bazen igra ulogu distinktivnog dizajna kreirajući vizuelnu dinamiku, uz nemerljiv doprinos ambijentu i avangardnom izgledu ovog doma uz perpetualno ambijentalno osvetljenje. Dizajneri su odabrali boje, materijale i teksture kako bi kreirali harmonični enterijer sa efektima svetlosti koji prolaze kroz bazen. Fascinantno je videti ovu magiju kako se odvija do bazen filtrira svetlost na nežan način, hraneći našu radoznalost o gornjem nivou.

Nameštaj je namerno odabran u neutralnim tonovima, dok je tepih dobio različite nijanse zelene, kako bi se akcentovala markantna atmosfera stvorena ispod bazena. Na gornjem spratu, pored bazena, nalazi se kupatilo koje se izdvaja zahvaljujući ekstravagantnom crvenom Rosso Lepanto mermeru.