Neprikosnoveno luksuzni penthaus u Majamiju

Njujorški studio Smiros & Smiros Architects sarađivali su sa jednim klijentom četiri puta, pre nego što su dobili priliku da dizajniraju njegov stan u Majamiju…

Na obali Saut Biča, ovaj projekat zauzima čitav jedan sprat građevine u kojoj se nalazi, kao i krovnu terasu, a nudi vrhunski panoramski pogled na okean i grad. Savremeni enterijer ovog penthausa sadrži podove od svetlog drveta, elegantne bele plafone i prozore od poda do plafona, koji uramljuju pogled koji se kroz njih pruža poput umetničkog dela.

Većina finiša i mobilijara je u neutralnim i prirodnim bojama i teksturama, kako bi se sprečilo odvraćanje pažnje od pogleda na obalu. Abyss stočić brenda Duffy London se savršeno uklopio u prostoru dnevnog boravka i dodaje mu savršenu količinu boje i zanimljivosti, bez preterivanja.

Topli drveni elementi su u jukstapoziciji sa Carrara mermernim detaljima u prostranoj kuhinji. Zidovi glavnog kupatila, kao i podovi, odeveni su u mermer koji je uparen sa ogledalima koja poseduju drvene ramove i zidni umivaonik sa dva lavaboa.

Nameštaj u eksterijeru prekriven je crvenim jastucima i okružen crvenim suncobranima, što je savršeni komplement tirkiznoj boji okeana.

D.Ć.