"MED": Trijumf mediteranskog stila u domu katalonskog slikara

Više slika

Više slika

Srce stambenog prostora je kuhinja sa ostrvom prekrivenim sinterovanim kamenom Lapitec...

Okružen očaravajućim pejzažom katalonske obale, "MED" je stan u vlasništvu slikara, nedavno renoviran od strane Maribel Kabaljero i Išmaela Barahasa iz studija CírculoCuadrado. Renovacija je izvedena s punim poštovanjem prema postojećim arhitektonskim elementima - poput tipičnog katalonskog svodnog stropa ili drvenih ulaznih vrata - uključujući potpuno preispitivanje rasporeda kako bi se optimizovala raspodela prirodnog svetla u najčešće korišćenim prostorijama kuće.

MED se prostire na dva nivoa, dnevni prostor je dizajniran kao otvoreni prostor, dok se veliki spavaći prostor nadopunjuje vlasničkim kreativnim ateljeom. Dva privlačna unutrašnja dvorišta poboljšavaju prostor: jedno s trpezarijom od opeke na vidiku i mikrocementa, koje sadrži pokriveni i klimatizovani bazen, i drugo koje vodi do ateljea i terase, takođe opremljeno bazenom od čelika i keramike, polarizujući prostore i nudeći izdvojene i vrlo intimne pogleda na otvoreno.

Mediteranski stil enterijera prenosi se kroz mnoštvo faktora, primarno kroz izbor materijala i boja. Beli zidovi i neki od komada nameštaja naglašavaju kontraste koje stvaraju drveni podovi, terakotni plafon i prirodna vlakna složeno tkanih lampi - izrađenih od strane lokalnih zanatlija - kao i svi ukrasi od stakla, drveta, keramike i lana. Ti elementi su raspoređeni oko palete neutralnih ili zemljanih tonova, koji podsećaju na katalonski pejzaž, s povremenim dodirima hladne morske plave u kupatilu. Stilski potpis je tipičan za Iberijsko poluostrvo, kombinujući savremene dodatke s recikliranim elementima koji pričaju priču o mestu.

Od centralnog značaja u dnevnom prostoru je velika poluostrvska kuhinja ručne izrade, monolit koji služi kao radna stanica kod kuće i besprekorno se integriše u arhitekturu, postajući deo stepeništa koje vodi na gornji sprat. U njoj su ugrađene korisne usluge i grejani držač za peškire. Izrađena od sinterovanog kamena Lapitec - materijala koji je 100% prirodan - radna ploča je odabrana u gruboj završnoj obradi koja na dodir podseća na teksturu prirodnog kamena, pružajući otpornost i higijenske performanse tipične za materijale najnovije generacije. Ovaj materijal proizveden u Italiji je takođe slobodan od kristalnog silicijuma, garantujući sigurnost onih koji ga biraju i svih profesionalaca u lancu snabdevanja.

Na kraju, zadnji deo kuće ima plafon dvostruke visine i sadrži sobu za čitanje i opuštanje. Deo spavaćeg prostora takođe gleda na ovaj prostor, koji uključuje dve spavaće sobe sa privatnim kupatilima i odvojenim garderoberima.

U MED-u, svaki prostor je dizajniran da uhvati suštinu prirodnih elemenata iberijskog pejzaža i odrazi ih u uravnoteženom prostoru, prožetom sveukupnom atmosferom spokojstva. To je projekat koji pripoveda o katalonskom stilu savremenim i internacionalnim jezikom.

Luxury Experience