Sav luksuz Sen Tropea ogleda se u ovom jedinstvenom stanu

Na prelepoj obali Sen Tropea, u regionu Cote d'Azur, sa predivnim pogledom na okean, nalazi se kuća koja je definicija luksuza.

Dominacija zlatnih, tamnih nijansi u kontrastu sa bež tonovima daje nam osećaj udobnosti i istovremeno elegancije. Ova kuća je prilično velika, što je omogućilo definisanje mnogih oblasti u jednoj prostoriji. Sastoji se od dva sprata, gornjeg gde se nalazi elegantna spavaća soba sa fantastičnim garderoberom i donjeg sprata koji se sastoji od kuhinje, dnevnog boravka, trpezarije i bazena.

Karlo Donati, jedan od najpoznatijih svetskih dizajnera sa strašću je dizajnirao kuću u Sen Tropeu u saradnji sa Essential Home, brendom luksuznog nameštaja.  

U svakom njegovom radu, bez obzira na stil, njegov pristup je uvek minimalistički, pod uticajem boja i grafičkih naznaka inspirisanih temom odabranom u procesu dizajna. „Ako razmislim o svim projektima koje smo radili, najbolji rezultati su uvek dolazili iz sinergije i jake emocije sa klijentom. Ova saradnja može biti izvor kreativnosti i može nas dovesti do boljih rešenja“, kaže dizajner.

Donati je bio inspirisan erom kada je elegancija bila referentna tačka: „Apsolutno verujem da će to biti osnovna referenca na luksuzni dizajn, jer govorimo o bezvremenskoj eleganciji“. 

Produbljujući arhitekturu kuće, sa minimalističkom estetikom, enterijer je sačinjen od palete boja u svetlim tonovima poput sive, bež i bele. Upečatljiv mermer i drvo u svetloj nijansi bili su osnova za eklektičan izbor nameštaja i umetničkih dela, dok čiste linije, minimalistički ukrasi i savršeno dizajnirani, moderni elementi prožimaju ambijent osećajem strogosti i luksuza.

Crni i bronzani detalji i izvajani nameštaj izgledaju impresivno, zbog čega je renovirana kuća savršen primer kako jednostavni, izraziti gestovi mogu imati ogroman uticaj čak i u malom prostoru. Kombinacija divnih materijala koji su na najidealniji način podržali stil koji je izabran, obezbeđuje potpuno opuštajuće i stilizovano okruženje.

Dizajner je detaljno proučavao boje, nameštaj i dodatne elemente koji su postavljeni, obezbeđujući svetlo okruženje koje karakteriše kako fantastičan dizajn tako i udobnost koja vlada u svakom prostoru.

Pogledajte galeriju da biste otkrili više fotografija ove luksuzne kuće!