Futuristička lepota tripleksa u Njujorku

Ova interesantna stambena jedinica, trenutno je na prodaju po ceni od 50 miliona dolara…

Kada je dizajnirala 520 West projekat, arhitekta Zaha Hadid je na najbolji način iskoristila svoj interesantni stil, kako spolja, tako i u enterijeru. Ručno izrađena metalna fasada zgrade graciozno se uvija u interesantnom dezenu, dok su prozori od poda do plafona jedna od glavnih karakteristika trideset devet stanova sa pogledom na High Line. Iako je prodaja stanova u ovoj zgradi visokoj jedanaest spratova otpočela pre oko tri godine, enterijer neverovatnog tripleks penthausa o kom govorimo predstavljen je pre samo nekoliko dana.

Sa površinom od oko 600 m2, ova rezidencija otvara se prema severu, jugu i istoku. Direktni rezidencijalni lift i lift unutar rezidencije pružaju diskretan ulaz petosobnom stambenom prostoru. Skulpturalno stepenište na tri nivoa, koje povezuje sva tri sprata u stanu i veliku terasu, takođe igra ulogu glavnog ukrasa ovog prefinjenog prostora. Kreiran po uzoru na spiralno stepenište iz kulturalnih građevina koje je radila Zaha Hadid, stepenište u ovom stanu je refleksija fluidnog dizajna eksterijera.

Kuhinja ovog penthausa sadrži Boffi i Gaggenau aparate, bele ormariće i zaobljeno centralno ostrvo. Velika soba površine oko 120 m2 opremljena je staklenim zidovima, balkonom i kaminom. Dizajnirana za ultimativni komfor, spavaća soba ušuškana u ugao stana ima svoju garderobu, privatni balkon i dualno kupatilo. Preostale tri spavaće sobe nalaze se na donjem nivou, dok se jedna nalazi na srednjem spratu.

U eksterijeru ovog stana očekuje vas dodatnih 200 m2 prostora, koji obuhvata verandu koja se obmotava duž čitavog stana i sadrži kuhinju, a tu je i živahna terasasta bašta. Stanari će imati pristup pogodnostima koje nudi zgrada, kao što su wellness centar sa bazenom, spa sa sobama za tretmane i saunom, kao i privatnom IMAX bioskopu.