Four Seasons Hotel New York Downtown debituje luksuznim apartmanima koje je dizajnirao Bill Rooney Studio

Four Seasons Hotel New York Downtown je predstavio šest novih apartmana koje je dizajnirao priznati Bill Rooney Studio, Inc.

Ovi apartmani, uključujući „Metropolis“, „Tribeca“ i „The Gotham Collection“, su više od smeštaja, predstavljajući impresivna iskustva koja obuhvataju duh i suštinu centra Njujorka.

Tomas Kareras, generalni direktor Four Seasons Hotela New York Downtown, naglasio je važnost prihvatanja Tribeka životnog stila u dizajnu apartmana. „Dok smo dizajnirali naše nove apartmane, bilo nam je važno da prihvatimo životni stil našeg susedstva kako bismo pažljivo otelotvorili suštinu njegovog bogatog nasleđa, kulture i arhitektonske jedinstvenosti“, rekao je Kareras.

Bil Runi, u jednom od svojih poslednjih remek dela enterijera, imao je za cilj da oda počast istorijskim korenima Tribeke, istovremeno pružajući luksuzno i stambeno iskustvo. Svaki apartman ima jedinstveni nacrt, promišljeno dizajniran sa prilagođenim i ručno odabranim dekorom koji goste prenosi u autentičan njujorški stil života.

Fuzija klasičnih i savremenih elemenata dizajna je očigledna u svim apartmanima. Moderan nameštaj poput očaravajućeg barskog ormarića u obliku poliedra od mahagonija iz Francuske, stvara intimnu estetiku koja više liči na rezidenciju nego na hotelsku sobu. Lokalne zanatlije su angažovane da izrađuju bogate teksture, boje i završne obrade, što je rezultiralo harmoničnim spojem starog i novog Njujorka.

„Nijedan detalj u apartmanima nije ostao netaknut“, kaže Kareras. Svaki element odražava suštinu stana pravog Njujorčana, od kolekcije moderne umetnosti renomiranih umetnika do Taschen biblioteke.

Ono što izdvaja ove apartmane je pažnja prema iskustvu gostiju. Hotel je uveo nove velnes rituale kako bi gostima pružio spokojno utočište nakon napornog dana u istraživanju grada. Essential Fitness uključuje jastuke za meditaciju i prostirke za jogu, dok Ceremonial Soak Experience sadrži soli za kupanje i kartice sa afirmacijama za zaista impresivno iskustvo opuštanja.  

Apartmani „Metropolis“ i „Tribeca“ nude dodatni dodir nostalgije uz klasične gramofone i epske kolekcije ploča kultnih njujorških muzičara. To je oda muzičkoj baštini grada, pozivajući goste da uživaju u melodijama dok se spremaju ili opuštaju uz čašu šampanjca.

Luxury Experience