Dinamičan stan u Tel Avivu blista mediteranskim sjajem

Arhitekta Aleks Mejtlis otkriva dinamičan stan u Tel Avivu koji je dizajniran da svetluca i oživi na jarkom svetlu Mediterana.

Smešten na poželjnoj 'Zlatnoj milji' grada, deonici obale prepunoj aspirativne arhitekture i urbane atmosfere, ovom stanu u Tel Avivu ne nedostaju upečatljivi široki vidici koji spajaju moderan dizajn i umirujuće, plave vode Mediterana.

Sa savremenim dizajnom enterijera apartmana koji je kreirao arhitekta Aleks Mejtlis, ova porodična kuća takođe ima mnogo toga da ponudi kada su u pitanju enterijeri. Koncept premošćuje klasični minimalizam, gde dekor omogućava oku i umu da se odmore, i dašak glamura, kroz svoju prefinjenu paletu materijala, umetnost i izbora nameštaja.

Meitlis, koji se trenutno "živi" između Londona i Tel Aviva, ima snažno iskustvo iz prve ruke o jakom svetlu izraelskog grada i pogledu na obalu. Za svoj dizajn se oslanjao na njegovo prirodno okruženje i mediteranske tonove. Svetle boje, reflektujuće površine i veliki prozori koji se otvaraju dugim i širokim pogledima bili su presudni u njegovom konceptu. U isto vreme, arhitekta je dodao „kinematografski kvalitet“, sa ciljem da stvori prostor koji se razvija tokom dana i koji je dinamičan dok svetlost i senka putuju kroz enterijer.

Tu su svetlucavi beli mermerni podovi, beli gipsani zidovi i pregršt površina obloženih mesingom koje postaju zlatne kada ih sunce obasja. Ovaj pokret i energija uravnoteženi su smirenošću koju donose uglađene, oštre bele površine, minimalistički pristup u oblicima, bojama i dekorima, i sveukupni izuzetno rafinirani detalji i atmosfera. U međuvremenu, kupatila su od crnog mermera koja se suprotstavljaju otvorenosti i lakoći životnih prostora.

Pažljivo odabran nameštaj, kao što su trpezarijske stolice Eames i italijanska lampa u trpezariji, upotpunjeni su posebno napravljenim komadima.

Smešten visoko u tornju David Promenade Residences od 28 spratova, ovaj stan u Tel Avivu je skulpturalni i dinamičan deo arhitekture, dok njegov pametan, vrhunski dizajn poboljšava njegovo impresivno okruženje i prepoznatljiv pogled na more.