7 stilova dekoracije enterijera koji nikada ne izlaze iz mode

Stilovi dizajna enterijera se konstantno menjaju sa protokom vremena, posebno zahvaljujući brojnim trendovima, koji munjevitom brzinom dolaze i odlaze…

Ipak, postoje određeni stilovi koji su se pokazali kao veoma snažni i dovoljno popularni da odole testu vremena. U nastavku teksta otkrivamo sedam stilova koji nikada neće izaći iz mode:

Neutralne boje

Neutralna paleta boja promoviše vanvremensku prefinjenost koja će vašem domu dati novu dizu stila. Neke od najboljih neutralnih boja koje će uživati u vanvremenskom aspektu privlačnosti su bela, siva, crna, boja slonovače, krem i bledo braon. Takođe, možete kombinovati različite neutralne boje kako biste dodali dašak dimenzije svojim prostorima – probajte da kreirate tamniji akcentni zid u jednom prostoru sa tri svetlija – verujemo da ćete biti prezadovoljni rezultatima!

Prirodno drvo

Prirodno drvo je oduvek bilo popularan stil dizajna enterijera jer svaki ambijent podiže na novi nivo svojom lepotom. Odlična je dizajnerska karakteristika za zidove, plafone i podove, kao i odličan materijal za nameštaj, koji je elegantan, sofisticiran i odgovara bilo kojoj paleti boja. Ukoliko planirate da inkorporirate prirodno drvo u svoj ambijent, budite dosledni vrsti i boji koju odaberete kako bi prostor izgledao kohezivno i uredno.

Mermerne površine

Kuhinje su prostorije visoke frekvencije, koje mogu biti neuredne i pretrpane, pa je stoga mnogima teško da ih učine privlačnim kao ostatak doma. Ipak, mermerne radne površine su odgovor na ovaj problem jer izgledaju sjajno, i pored toga, ekstremno su izdržive. Mermer je uglađen materijal koji je dostupan u različitim bojama, tako da ga možete uklopiti u postojeću paletu boja.

Zavese do poda

Ukoliko tražite način da osvežite izgled svojih prozora bez njihove zamene, zavese koje padaju do poda su savršena opcija za vas. Dekorišući vaše prozore, one će svakom ambijentu podariti osećaj topline i gostoljubivosti. Kada se radi o bojama zavesa, možete odabrati neutralne ili jarko obojene, u zavisnosti od vašeg stila, i stila prostorije u kojoj će se nalaziti.

Biljke

Biljke su poslednjih nekoliko godina postale popularnije nego ikada, i to sa veoma dobrim razlogom. One unose dašak boje u jedan enterijer i besprekorno se uklapaju sa svakom šemom boja. Ukoliko smatrate da ne možete brinuti o pravoj biljci, u današnje vreme postoje veštačke opcije koje izgledaju podjednako dobro, posebno kada se nalaze u lepim vazama ili saksijama.

Ukrasni jastučići

Ukoliko želite da vaši zidovi i nameštaj ostanu obični i kohezivni, ali ipak smatrate da fali ta neka iskra vašem enterijeru, možete je dodati dekorativnim jastučićima, koji su decenijama unazad popularni kao opcija dekoracije dnevnog boravka i spavaće sobe. Možete odabrati jednobojne, dezenirane jastučiće, teksturne ili koji god da vam se dopadaju, i koji će se lepo uklopiti sa ostatkom odabrane šeme boja.

Tepisi na drvenim podovima

Koliko god da su tepisi i itisoni popularna opcija za opremanje podova, drveni podovi imaju taj stilski, vanvremenski šarm koji čini da vaš dom izgleda čisto i uredno. Samim tim, veliki broj ljudi bira atraktivne tepihe kojima dodatno naglašava lepotu svojih podova. Kod odabira tepiha važno je ispoštovati postojeću šemu boja, kako ne biste stvorili rusvaj i preterani kontrastu j jednom prostoru.

Da zaključimo…

Postoji i izobilje drugih dizajnerskih stilova enterijera koji nikada neće izaći iz mode, ali ovih sedam su definitivno najsnažniji. Ukoliko želite da osvežite svoj dom i date mu dozu vanvremenskog šarma, oni mogu biti vaša savršena početna tačka…

Luxury Experience