Bentley predstavlja ograničeno izdanje rukavica za vožnju u saradnji sa studiom Forestalgia

Više slika

Više slika

Da bi proslavili 20 godina postojanja modela Continental GT, Bentley Motors je sarađivao sa londonskim dizajnerskim studiom Forestalgia kako bi kreirali ultra ograničeno izdanje rukavica za vožnju inspirisanih majstorstvom i dizajnom ultimativnog automobila, koristeći sopstvene viškove koža.

Dizajnirao ih je Emanuel Laval, globalni kreativac i osnivač studija Forestalgia, a rukavice kombinuju arhivski dizajn sa savremenom modom. Laval je radio rame uz rame sa studiom za inženjering proizvoda Areté kako bi oživeo bogatu istoriju GT modela.

Majstorstvo na dizajnu rukavica Forestalgia odražava suštinu Bentley GT i sadrži paletu od dve boje, Black Crystal i Racing Green, kao referencu na opcionu unutrašnjost slavnog automobila. Svaka rukavica ima logotipe Bentley i Forestalgia, dvostruko prošivene ojačane zaštitne panele, ručno uvijene rubove od kože i različite ergonomske perforacije. Sve je realizovano sa izuzetnim završnim detaljima, ključnim za Bentley Continental GT - baš kao što je to oduvek bilo.

Koža koja obavija upravljač Bentley GT se ne može adekvatno zašiti mašinom. Zanatlije iz Bentley brenda označavaju kožu običnom viljuškom pre nego što nastave sa šivenjem, što rezultira savršeno postavljenim oznakama. Ova tehnika je takođe usvojena za svaku rukavicu za vožnju Forestalgia, za čiju je ručno izradu potrebno više od četiri nedelje.

Rukavice će sada biti izložene u domu Bentley Motors, a kasnije će biti poklonjene kao kolekcionarski predmet Bentley kupcima.

Luxury Experience