„Wave House“ je zvezda obale Malibua i sada može biti vaša za 49,5 miliona dolara

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HAUS of T (@haus_oft)

Bivši stanari kuće na plaži bili su Rod Stjuart i bivši muzički izdavač Mo Ostin!

„Wave House“ pokojnog arhitekte Harija Gesnera je imanje na kopnu kojem se ljubitelji otvorenog mora dugo dive izdaleka, ali sada imaju priliku da ova predivna kuća postane njihov dom.

Legendarna kuća u Malibuu upravo je izašla na tržište za 49,5 miliona dolara. Pripadala je Henriju Gasneru sve dok nije preminuo prošle godine u 95. godini života.

Zen Gesner, Harijev sin i agent za prodaju imovine, rekao je da je njegov otac skicirao planove za imanje dok je bio na dasci za surfovanje. Želeo je da kuća „ima izgled džinovskog talasa na samom vrhuncu svoje snage“, rekao je Zen. Dok surfujete ili pecate, osvrnuli biste se na obalu i videli ovaj zaista organski dizajn koji izgleda kao talas koji se približava okeanu. Završena 1963. godine, struktura koja je proizašla iz ove nekonvencionalne sesije crtanja imala je nazubljenu, valovitu liniju krova koja je podsećala na seriju grebenih talasa iz većine uglova, a takođe podseća na oblik morske kornjače kada se gleda odozgo.

Eksterijer kuće izgleda uglavnom isto kao i 1950-ih, kada je izgrađena, ali unutrašnjost je tokom godina ulepšana. Objekat sa šest spavaćih soba od 620 kvadratnih metara ima primarni apartman sa sopstvenim prostorom za sedenje i pristupom terasi. U glavnom životnom prostoru u centru pažnje je spušteni kutak za razgovor, akcentovan kaminom.

Ostinovi su originalni krov kuće zamenili bakarnom šindrom, koja je vremenom poprimila nautičku zelenu nijansu, a na podignutim terasama postavljene su ograde 1980-ih, zahvaljujući Stjuartovoj zabrinutosti da će neko pasti zbog odličnog provoda na žurkama koje su se ovde održavale.

The Wave House dolazi na tržište manje od mesec dana nakon kuće Sandcastle, gde je porodica Gesner nekada živela. Imanje košta 27 miliona dolara, a Zen je rekao da misli da bi te dve kuće mogao zajedno da kupi neko ko želi da proširi svoje vlasništvo na plaži.

Luxury Experience