Kuća pokojnog arhitekte Harija Gesnera može biti vaša za 27 miliona dolara

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dirt (@dirtdotcom)

Pre jedanaest meseci svet je postao malo dosadniji kada je preminuo arhitekta iz Malibua, Hari Gesner u 95. godini.

Reći da je Gesner živeo život punim plućima bilo bi previše blago. Rođen u Oksnardu od oca inženjera i majke umetnice, naučio je da upravlja avionom sa 14 godina, sa 19 godina je radio kao instruktor sufrovanja, odbio je poziv Frenka Lojda Rajta da studira u Taliesinu u korist toga da postane najbolji prijatelj Marlona Branda sa kojim je skupljao fensi sportske automobile, uključujući Mercedes 190SL kabriolet iz 1957. koji je prilagodio da bude potpuno električni, i surfovao svaki dan u svojim osamdesetim.

Zatim su tu bile kuće koje je dizajnirao, od kojih se mnoge dramatično nadvijaju nad grebenom u Holivudskim brdima — zahtevale su inovativne inženjerske poduhvate kako bi mogle biti izgrađene na zemljištu za koje se ranije pretpostavljalo da nije pogodno za gradnju.

Najpoznatiji dizajni arhitekte nalazi se u njegovom voljenom Malibuu. Kuće dinamičnih oblika odaju počast prirodi, uključujući „Orlov sat“, koja je smeštena iznad Tihog okeana i ima najbolji neometan panoramski pogled u Malibuu. Kuća inspirisana talasima Wave House još jedno je delo poznatog arhitekte, kao i njegov dugogodišnji porodični dom, koji je nazvao Sandcastle. Završena 1974. godine, to je svedočanstvo Gesnerove posvećenosti praksi održive gradnje. Među spašenim materijalima koji su korišćeni za izgradnju su stari telefonski stubovi, zidni paneli napravljeni od vodovodnih cevi, javor iz fiskulturne sale jedne srednje škole, mermer iz javnih kupatila koja su trebala da budu rušena, staro drvo sekvoja sakupljeno 1800-ih i prozori i vrata spašeni iz jednog od holivudskih bioskopa nemog filma.

Na ulazu u kuću je biblioteka/salon sa policama od poda do plafona i pogledom na okean. Odavde se nastavlja do srca kuće, prostranog dnevnog boravka/trpezarije sa prozorima sa masivnim gredama, plafonima od drvenih dasaka i ogromnim kaminom od cigle u središtu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jake Lazere (@jake_lazere)

Odražavajući cilindrični oblik same kuće, kuhinja se obavija oko kružnog ostrva i ima kamin, brojne uređaje i šank za doručak i ostavu. Glavni nivo kuće sadrži dve spavaće sobe sa sopstvenim kupatilom. Na spratu je toranj primarnog apartmana, sa visokim plafonima, kaminom od cigle, prostorom za sedenje sa pogledom na okean i spiralnim stepeništem sa ručno rađenim gazištima od drveta koja vode do potkrovlja koje je osmišljeno kao prostor za meditaciju.

Dodatne strukture na imanju uključuju „kućicu na drvetu“ sa čajnom kuhinjom, dnevnim boravkom, spavaćom sobom, kupatilom i krovnom terasom. Tu je i garaža za tri automobila sa dodatnim parkingom.

Zajedno sa plažom od 122 metra, eksterijer ima brojne pogodnosti uključuju natkrivenu terasu, popločani deo dvorišta od cigle, travnjak, spoljni tuš, dasku za surfovanje i druge prostore za odlaganje, stepenište do plaže i višestruke vidikovce sa kojih možete uživati u veličanstvenom pogledu na zalazak sunca.

Predivnu kuću prodaje porodica arhitekte po ceni od 27,5 miliona dolara.  

Luxury Experience