Vila don Vita Korleonea dostupna je za iznajmljivanje

"Čovek koji ne provodi vreme sa svojom porodicom nikada ne može biti pravi muškarac." - Kum

U čast pedesete godišnjice od premijere filma „Kum“, jedan srećnik će dobiti priliku da čitav mesec uživa u životu slavnog don Vita Korleonea. Airbnb je upravo otvorio knjigu rezervacija za mesec dana boravka za najviše pet gostiju u vili sa pet kreveta i sedam kupatila, koja je vredna 2.4 miliona dolara. 

Izgrađena 1930. godine, vila od 630 kvadratnih metara korišćena je kao spoljašnjost porodične kuće Korleone, dok su Marlon Brando, Al Paćino i pokojni Džejms Kan snimili značajne scene unutar vile. Legenda kaže da je Đani Ruso, koji je u filmu igrao Karla Rizija, odrastao na Steten Ajlendu i preporučio kuću produkcijskom timu. Nećete naći visoki kameni zid i kapiju koji okružuju imanje, jer su tokom snimanja napravljena od gipsa, dajući imanju izgled kompleksa. Osim toga, čuvena vila se ne nalazi na Long Ajlendu, kao što nam film sugeriše, već na Steten Ajlendu.

Preuređena bašta u dvorištu sada ima bazen sa slanom vodom i iako su unutrašnje scene snimane u Filmways Studios u Harlemu, još uvek postoji impresivan sto u radnoj sobi vile pripremljen za potpisivanje ugovora, verovatno olovkom Godfather od 9,900 dolara kompanije Jacob & Co.

Tu su i igraonica, teretana i ognjište na otvorenom zajedno sa pećnicom za picu. Airbnb nastavlja da iznenađuje zaista jedinstvenim vilama za iznajmljivanje. Podsetimo da je 2020. nudio pet noćenja u originalnoj vili iz filma The Fresh Prince of Bel-Air, a prošle godine se pojavila još jedna lokacija, raskošna Villa Balbiano House of Gucci.

Luxury Experience