Ovo prostrano imanje od 12,8 miliona dolara raj je za sportiste

Igralište za golf, konjički centar, jezera, pa čak i zatvoreni teren za košarku samo su neki od zabavnih detalja koji se mogu pronaći na ovom ogromnom utočištu pored jezera.

Jednostavno nema dovoljno dana u nedelji da se probaju sve zabavne i sportske aktivnosti koje ovo ogromno seosko imanje u blizini Grinvila, može ponuditi.

Za igrače golfa postoji profesionalni teren sa devet rupa; za jahače konjički centar sa 14 štandova, zatvorena arena i staze. Postoji teniski teren za ljubitelje tenisa, zatvoreni bazen sa staklom i ne manje od sedam jezerca na imanju u kojima ribari mogu da pecaju do mile volje. Osim toga, uvek možete otići čamcem do najvećeg slatkovodnog jezera Maine, jezera Moosehead koje se graniči sa imanjem.

Brambletye, kako se imanje naziva, sagradio je daleke 1938. godine magnat drvne građe Luis Oakes kao venčani poklon svojoj ćerki. Oakesov brat bio je legendarni tragač zlata Henri Oakes, koji je otkrio rudnik u Ontariju u Kanadi i to mu je donelo 250 miliona dolara. To ga je učinilo jednim od najbogatijih ljudi na svetu i omogućilo mu da svoje bogatstvo deli sa svojim bratom.

Sadašnji vlasnik je kupio Brambletye pre oko 18 godina kao idilično utočište za podizanje devetoro dece i prodaje se samo zato što su se svi odselili. Prvobitno se imanje prostiralo na oko 90 hektara, ali pre pet godina vlasniku je ponuđeno susednih 175 jutara zemljišta. Bez sumnje, vrhunac imanja je njegova klasična glavna kuća sa 1550 kvadratnih metara. Unutra se nalazi 17 soba koje uključuju šest spavaćih soba sa sopstvenim kupatilom, velike dnevne sobe, trpezarije i mnoštvo zabavnih prostora.

"Održavanje kuće bio je pravi plod ljubavi. Potpuno je obnovljena i kontinuirano se nadograđivala. Preuređenje kuhinje osvojilo je nagradu za najbolje preuređenje kuhinje u državi Maine“, napominje agent nekretnina.

Kuća ima neverovatne drvene obloge, ručno rezbarenu stolariju, ukrašene kamine, vitraže i visoke dimnjake od opeke. Pošto je bila porodična kuća prepuna devetoro dece, takođe je puna zabavnih elemenata, poput tajnih „hobitovih“ vrata koja se otvaraju u pećinski prostor ispod stepenica. Osim toga, postoji košarkaški obruč montiran na zid na visokom plafonu glavne dnevne sobe/sobe za igre.

Što se tiče svih tih sportskih aktivnosti, one počinju sa zatvorenim bazenom koji se nalazi u glavnoj kući. Dolazi sa ukrašenim staklenim krovom sa metalnim okvirom koji se može uvući u letnjim danima. Tokom nedavnog renoviranja, pod bazena bio je ukrašen keramičkim ploćicama na dnu koji prikazuje obrise jezera Moose.

U blizini je izgređeno golf igralište sa devet rupa koje bi se moglo lako proširiti na puno igralište sa 18 rupa. Previše hladno zimi za igru? Unutar kuće nalazi se golf simulator. Za konjanike imanje dolazi sa vlastitom štalom sa 14 štandova napravljenim od crvenog bora i izgrađenom tradicionalnom konstrukcijom od greda. Uz štalu se nalazi zatvorena arena za jahanje i dvokrevetna vikendica za goste.

Sa svojom traženom cenom od 12,85 miliona dolara, Brambletye je trenutno najskuplja nekretnina na prodaju u Maineu.

Ko će to kupiti? Vlasnik će biti neko ko će se zaljubiti u mir, spokoj i zadivljujuću lokalnu lepotu i želeti da tamo zasnuje porodicu.

U galeriji pogledajte još slika ovog impresivnog imanja.