Tri single malt viskija ograničenog izdanja pridružuju se kolekciji Macallan M

Niko ne oduševljava poznavaoce viskija kao The Macallan. Dokazujući to, poznati brend je nedavno predstavio trio ograničenih izdanja single malt viskija kao deo M kolekcije brenda za 2022.  

The Macallan je predstavio The Macallan M Collection, asortiman ograničenog izdanja single malt viskija koji slavi hvaljeni „Six Pillars“ brenda. „Six Pillars“ - šest stubova su kamen temeljac za prepoznatljive i izuzetne viskije The Macallan i obuhvataju prirodnu boju, majstorstvo, mala alkoholna isparenja, imanje, izuzetne hrastove bačve i šeri začine.

Nova izdanja uključuju The Macallan M 2022, The Macallan M Black 2022 i The Macallan M Copper 2022.

Izdanje Macallan M 2022 otelotvoruje prirodnu boju, rezultat posvećenosti izradi i njegove posvećenosti korišćenju 100% prirodnih sastojaka i izuzetnih hrastovih bačvi začinjenih šerijem. Kao retki duh koji oličava ideju transparentnosti, viski blista u ručno izrađenoj Lalique kristalnoj flaši.

Izdanje Macallan M Black 2022 predstavlja posvećenost brenda Macallan majstorstvu i nepokolebljivo poverenje u svoj zanat. Tim za majstorstvo viskija odabrao je retke hrastove bačve u kojima se nalazi tresetni viski začinjen šerijem, a koji je potom upakovan u ručno rađene Lalique flaše od crnog kristala.

Izdanje Macallan M Copper 2022 je oda Curiously Small Spirit Stillsu koji su i danas ključni za kreiranje duha Macallan brenda. Ručno rađena kristalna flaša u boji bakra Lalique odražava autentičnost koja pokreće brend kroz njegovu posvećenost inovativnim metodama.

Flaše su kreirane u saradnji sa renomiranim kreativnim direktorom Fabijenom Baronom i francuskim proizvođačem kristala Lalique. Osmislio ih je Baron, imaju šest aspekata, dok je Lalique koristio više od 130 godina majstorstva kako bi doneo prefinjenost i besprekornu jasnoću. Flaše su upakovane u izuzetnu spoljnu ambalažu koja takođe označava „Šest stubova“ i nabavlja se u Škotskoj.

Macallan je takođe sarađivao sa renomiranim luksuznim modnim fotografom i kreativnim vizionarom Nikom Najtom, na stvaranju serije fotografija i filmova u njegovom apstraktnom i ekspresionističkom stilu. Najtove slike prikazuju kolekciju u blokovima leda kao omaž suštinskoj povezanosti Macallan brenda sa prirodom i rekom Spej koja prolazi kroz imanje Macallan.

Dostupni u flašama od 700 ml, The Macallan M 2022, po ceni od 6.750 dolara, The Macallan M Black 2022, po ceni od 7.600 dolara i The Macallan M Copper 2022 po ceni od 8.000 dolara, dostupni su širom sveta u odabranim luksuznim hotelima i barovima, kao i premium prodavnicama.