The Macallan i Sotheby’s prodaju ograničenu seriju viskija koji odaje počast Njujorku

The Macallan i Sotheby's predstavili su „Distil Your World New York Single Cask Edition“, bocu ograničenog izdanja viskija koja slavi originalnost jednog od najpoznatijih gradova na svetu.

Predstavljen u partnerstvu sa aukcijskom kućom Sotheby's, viski ima za cilj da uhvati suštinu jednog od najpoznatijih gradova na svetu - Njujorka. Flaša ograničenog izdanja košta oko 30.000 do 80.000 dolara i dolazi u upečatljivoj plavoj kutiji koja sadrži ugraviranu kartu grada snimljenu iz vazduha. Uz viski dolazi knjižica o flaši i seriji Distil Your World New York koju potpisuje talenat prikazan u istoimenom dokumentarcu.

Aukcija nudi kolekcionarima jedinu šansu da dobiju jednu od dve flaše ovog ograničenog izdanja viskija, jer će druga biti čuvana u arhivi kompanije Macallan.

Ovaj retki viski je sazreo u jednoj bačvi evropskog hrasta Sherry Puncheon iz 2002. Bocu ograničenog izdanja karakteriše nota njujorškog ukusa kikirikija prelivenog čokoladom, zajedno sa novim ukusom slatkih bombona i nagoveštajem trešnjinog cveta. Komentarišući viski, Džof Kirk, direktor za sekundarno tržište brenda The Macallan, rekao je: „Oduševljeni smo što nastavljamo našu dugogodišnju saradnju sa Sotheby's kako bismo predstavili veoma posebna izdanja koja prikupljaju sredstva za dobrotvorne organizacije širom sveta.“

„Flaša Macallan Distil Your World New York Single Cask Edition odaje počast jednom od najpoznatijih gradova na svetu, a prihod koristi njujorškim umetnicima kroz dobrotvornu organizaciju ChaShaMa. Ova jedinstvena aukcija, jedne od dve kreirane flaše i ekskluzivna večera sa braćom Roca u njihovom svetski poznatom restoranu, privući će podjednako ljubitelje viskija, kolekcionare i filantrope“, dodao je on.

Nadmetanje za prodaju Macallan Distil Your World New York Single Cask Edition Edition počelo je u ponedeljak, 30. januara, a završiće se u petak, 10. februara.

Luxury Experience