Mount Gay je upravo predstavio vrhunski rum za ljubitelje viskija

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mount Gay Rum (@mountgayrum)

Novi vrhunski rum postaje deo ograničene serije destilerije Mount Gay.

PX Sherry Cask Expression je zreli rum koji će se svideti onima koji cene škotski viski koji je sazreo u bačvama šerija.

Kao i kod većine vrhunskih pića, svaki dobar rum stvara kult koji se zasniva na njegovoj jedinstvenoj snazi i različitom profilu ukusa. Međutim, neke verzije imaju izrazitu prednost: postaju posebno privlačne za one koji piju viski. To je slučaj sa novim ograničenim izdanjem serije Master Blender iz izuzetne destilerije, Mount Gay.

Master Blender asortiman vrhunskog ruma predstavljen je 2018. lansiranjem XO: The Peat Smoke Expression. U to vreme glavni blender Mount Gay destilerije bio je Alen Smit, međutim sledeće godine tu ulogu je preuzela Trudijan Branker, koja je ostavila svoj trag u kolekciji.

Izdanja Master Blender uključuju Pot Still Rum, Port Cask Expression, Andean Oak Cask i Madeira Cask Expression. Sada se liniji pridružuje i PX Sherry Cask Expression, zreli rum koji će se svideti ljubiteljima viskija, posebno onima koji cene škotska žestoka pića sazrela u bačvama od šerija.

Ovaj konkretan rum, nakon što je destilovan, sazrevao je 20 godina u američkim buradima viskija na Barbadosu. Ovo vreme je posebno dug period, jer se toplota i vlažnost tropske klime smatraju faktorima koji ubrzavaju proces sazrevanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mount Gay Rum (@mountgayrum)

Rum je zatim proveo dodatnu godinu u Pedro Ximenez šeri bačvama, koje takođe igraju veliku ulogu u industriji škotskog viskija. Macallan i GlenDronach, na primer, su dve destilerije koje koriste - između ostalog - ovu vrstu bačvi za sazrevanje skoro celokupne zalihe viskija. Takođe, kao i kod Mount Gay ruma, u alkohol nije dodat šećer.

Rum je flaširan sa 45% ABV i filtriran bez hlađenja. Prema opisu ukusa kompanije, rum sadrži note hrasta praćene crnim biberom, cimetom, smokvom, suvim grožđem i karamelom. Rezultati završne obrade PX šerija su izvanredni, bez nadjačavanja suštinskog identiteta koji ovaj vrhunski Mount Gay rum poseduje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mount Gay Rum (@mountgayrum)

Mount Gay PX Sherri Cask Expression je dostupan u 4.200 flaša, a celu kolekciju, uključujući prethodna izdanja Master Blender možete istražiti na sajtu Mount Gay.

Luxury Experience