Macallan i braća Roka predstavljaju viski Distil Your World Mexico

Macallan je objavio Distil Your World Mexico, ograničeno izdanje single malt viskija koji prikazuje suštinu jedne od najživljih meksičkih proslava, festivala Dana mrtvih, a takođe vodi entuzijaste na putovanje kroz srce i dušu ove dinamične tradicije.

Napravljeno od strane proizvođača viskija Macallan u saradnji sa poznatom braćom Roka, vlasnicima El Celler de Can Roca, ovo izdanje predstavlja primer besprekorne integracije zanatstva, tradicije i kulinarskog umeća.

Dajan Stjuart i Žoan Roka krenuli su na zadivljujuće putovanje u Meksiko da bi u potpunosti uronili u duh festivala Dana mrtvih. Njihovi susreti sa svetski priznatim ličnostima kao što su kuvarica Elena Rejgadas, kustos Hosefina Garsija i farmer Luiz Perez vešto su dokumentovani u 30-minutnom dokumentarnom filmu. Ovaj film se bavi tradicijom, zanatstvom i umetničkom prirodom festivala i pruža jedinstven uvid iza kulisa u stvaranje viskija Distil Your World Mexico.

Distil Your World Mexico je senzorni „chef-d’oeuvre“ koji odražava energiju, boju i duh proslave Dana mrtvih. Sazreo u kombinaciji pažljivo odabranih bačvi od američkog i evropskog hrasta, ovo ograničeno izdanje ima 100% prirodnu boju koja podseća na jarki neven. Njegove note uključuju očaravajuće ukuse zašećerenog hleba „pan de muerto“, kremaste vanile i slatkog ananasa, odajući počast živopisnoj i raznolikoj kulinarskoj tradiciji Meksika.

U tandemu sa viskijem, svetski priznata braća Roka osmislila su kompleksan i smeo meni koji posetioce uranja u bogatu istoriju festivala Dan mrtvih. Inspirisane bojama, oblicima, likovima i kulturnim tradicijama proslave, njihove kreacije savršeno dopunjuju viski, stvarajući nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Macallan Distil Your World Mexico nije samo poslastica za nepce, već i praznik za oči. Smešten u upečatljivu belu kutiju ukrašenu dizajnom nevena koji obuhvata bocu, svaki detalj je pažljivo razmotren. Živopisna ružičasta obloga kutije i dodiri ružičaste boje na boci simbolizuju radost i proslavu života, odražavajući duh Dana mrtvih. Paket prati ekskluzivno umetničko delo ilustratora Alfreda Riosa, dodajući notu meksičkog folklora ovom već izvanrednom izdanju.

Distil Your World Mexico je ograničeno izdanje i entuzijasti mogu nabaviti ovu izuzetnu bocu od 750 ml počevši od novembra 2023. Po ceni od 4.500 dolara, biće dostupna u odabranim buticima The Macallan širom sveta.

Luxury Experience