Ljubitelj viskija prodao je svoju ličnu kolekciju od 9.000 flaša po neverovatnoj ceni

Zaista morate da volite viski da biste sakupili 9000 flaša, ali definitivno morate više da volite novac da biste kolekciju stavili direktno na aukciju!

Mislimo na gospodina koji je nedavno prodao svoju ličnu kolekciju viskija za neverovatnih 4,5 miliona dolara!

Poznat kao „Pat“, anonimni ljubitelj viskija ponudio je svoju najodabraniju kolekciju od 9070 flaša preko Whisky Auctioneer. Kolekcija je sadržala preko 5000 škotskih, 1000 mešanih viskija, 600 američkih viskija i stotine često zanemarenih žitnih viskija. Najpoznatija alkoholna pića su Brora 1972 Rare Malts star 22 godine, Glenfarclas 1952 Family Cask #1712, a Highland Park, star 50 godina, japanski Karuizawa star 35 godina, Bourbon Cask #8518 / Emerald Geisha.

Komentarišući, osnivač Whisky Auctioneer, rekao je: „Patova kolekcija viskija je bila istorijska prilika koja se pruža jednom u životu za stare i nove ljubitelje da licitiraju za neke od najraznovrsnijih flaša na sekundarnom tržištu. Raznolikost viskija u ponudi bila je jedinstvena,  nadamo se da će inspirisati sledeću generaciju kolekcionara.”

Dalje je dodao: „Malo je verovatno da ćemo ikada videti kolekciju tako veliku i raznoliku kao što je ova, što znači da će ova aukcija ući u istoriju viskija, postavljajući presedan za buduće kolekcionare". Primećujući slično, sam Pat je dodao:

„Stvaranje kolekcije viskija zapravo nikada nije bio moj prvobitni cilj – jednostavno sam želeo da probam sve, a bilo je toliko izdanja, destilerija i zemalja za istraživanje. Kada sam stigao do preko 2000 flaša, odlučio sam da napravim kolekciju koja predstavlja punu sliku viskija. A za mene je to značilo sve, od mešavina i svetskih viskija do najređih primera. Prodaja kolekcije je za mene bio duboko emotivan proces, jer je to bio tako veliki deo mog života.“