Gucci predstavlja koktel inspirisan toskanskim vrtovima

Gucci je predstavio svoj koktel pod nazivom Elisir d’Elicriso. Koktel je dostupan u ekskluzivnom Gucci Giardano 25, kafe-baru u Firenci, u Italiji, koji je otvoren ranije ove godine.

Elegantan napitak nije samo običan koktel sa monogramom utisnutim na bočnu stranu flaše. Umesto toga, titan modne industrije otišao je kod najboljih od najboljih — Đorđa Barđanija — da im pomogne u izradi svog dragog pića. Barđiani radi u londonskom Connaught baru, poznatom kao „najbolji bar na svetu“, što ga čini dobro kvalifikovanim izborom za najnoviju saradnju brenda. U objavi na Instagramu o lansiranju napitka, on je opisao kako piće crpi inspiraciju „iz aroma idiličnih toskanskih vrtova“ i hvata „karakteristični osećaj čuda“ neophodan za Gucci Giardano 25.

Dakle, kakav je ukus koktela Elisir d’Elicriso?

Ime pruža delimičan nagoveštaj. U prevodu sa italijanskog, naziv se odnosi na „eliksir helihrysuma“. Eterično ulje Helichrysum je jedan od ključnih sastojaka pića, upotpunjujući osnovnu mešavinu 1757 Vermouth di Torino, Tanqueray No. 10 džina, Guidalberto Tenuta San Guido (crveno vino), Liker no.4 Podere Santa Bianca, Muyu Vetiver Gris liker i belog balzamiko sirćeta. Dobijeni ukus je sladak i aromatičan kao toskanske bašte koje su inspirisale njegovo stvaranje.

Barđiani je naglasio da se može poslužiti kao koktel u stilu martinija, iako takođe dozvoljava dodavanje leda, šampanjca ili tonika kako biste piće prilagodili svojim željama.

Flaša je sama po sebi umetničko delo. Višeslojna, izrađena od stakla evocira na dizajn luksuznih mirisnih bočica koje su bile popularne krajem 19. veka. Dok jastučasta tekstura flaše ne nudi kristalno jasan pogled na tečnost u njoj, privlačna ružičasta nijansa je vidljiva, mami potrošače da probaju piće koliko zbog estetske privlačnosti, tako i zbog ukusa. Etiketa vezana oko osnove kapice nosi ime Gucci, zajedno sa skicom oka, imenom bara i nazivom pića u rustičnom fontu.

Ako ste u Firenci, možete naručiti Elisir d’Elicriso sa menija u Gucci Giardano 25. Takođe je dostupan za onlajn naručivanje preko sajta Gucci Osteria, iako su pošiljke trenutno dostupne samo u Italiji. Možemo se samo nadati da će Gucci na kraju odlučiti da njihov prepoznatljivi koktel bude dostupan širom sveta.  

Luxury Experience