Don Julio je upravo lansirao novu ružičastu ultra-premium tekilu

Don Julio ulazi u ring ultra-premium kategorije pića sa alternativnim "oružjem": novom ružičastom tekilom.

Borba za mesto u premijum kategoriji alkoholnih pića se nastavlja. I dok smo pisali o ograničenim izdanjima luksuznih brendova, o poznatim ličnostima koje lansiraju sopstvena pića, o veoma skupim alkoholnim pićima koja se lansiraju samo jednom, vreme je da se osvrnemo na lansiranje koje se izdvaja od svega što smo videli: lansiranje ružičaste tekile Don Julio.

Kao što većina ljudi zna, starenje u buretu može dati divne nijanse tekili, u rasponu od bledo žute do nijanse ćilibara. Ali ako stavimo belu tekilu u bure za vino, dobijena tečnost dobija magičnu ružičastu nijansu, kao što je slučaj sa novim Don Julio Rosado tekilom.

Don Julio najnovije izdanje je reposado tekila, što znači da je provela od dva do 12 meseci u buretu. Normalno, to bi značilo bure koje je korišćeno za neki burbon viski, ali u ovom slučaju tekila je četiri meseca sazrevala u buradima od francuskog hrasta iz regiona Douro u Portugalu.

Kako objašnjava globalni ambasador Karina Sančez, proces proizvodnje je sličan ostalim proizvodima brenda. Pine agave se polako peku u u zidanim pećima, a  zatim fermentišu sa Don Julio vlasničkim kvascem pre destilacije.

Don Julio nije prvi brend koji je lansirao ružičastu tekilu odležanu u vinskim buradima, ali većina drugih brendova koristi bačve crvenog vina iz Kalifornije. Codigo 1530, na primer, odležava mesec dana u bačvama od francuskog hrasta kabernea iz doline Napa (druge verzije odležavaju duže i menjaju boju od roze do ćilibara i braon).

Calirosa, Casa Rica i Komos prate sličan obrazac sa svojim tekilama, pošto su takođe nabavili burad iz Kalifornije.

Ukus Don Julo Rosado kompanija opisuje na sledeći način: „Sa karakterom agave koji blista, postoji lepa mešavina meda, bobica, suvog voća i nagoveštaja začina na nepcu.“

Predloženo serviranje za ovu tekilu je dodavanje malo sode ili jednostavnog ukrasa od limuna. Koliko god da je tekila muško piće, možda bi konačno trebalo da pružimo šansu ružičastoj verziji.

Za više informacija o novoj Rosado tekili možete posetiti sajt Don Julio.

Luxury Experience