Chopin lansira najstariju vrhunsku vodku na svetu

Pre oko 30 godina, Dordas, porodica iz Poljske, odlučila je da napravi prvu super-premium vodku na svetu.

Na tržište je 1993. stigla Chopin, luksuzna vodka, koja se pravi od krompira i ističe se po ukusu i aromama. Danas, povodom 30. godišnjice, Chopin lansira jubilarno i kolekcionarsko izdanje „Chopin Vintage Vault 30-Year-Old Original Batch Vodka“, odnosno 30-godišnju luksuznu vodku u seriji od samo 1.000 flaša.

Razumljivo, samo pravi ljubitelji vodke će moći da nabave svoju flašu, jer je njena cena 3.000 dolara. Ovo izuzetno retko izdanje slavi poljsku tradiciju pravljenja vodke i odražava posvećenost zanatu. Prema navodima kompanije Chopin, to je „prva i jedina luksuzna vodka koja je dostigla 30 uspešnih godina poslovanja“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chopin Vodka (@chopinvodka)

„Kada je Chopin nastao 1993. godine, to je bila prva luksuzna vodka ikada napravljena. U našem timu u destileriji je postojao osećaj da stvaramo nešto posebno, iako niko nije očekivao da ćemo stvoriti novu kategoriju vodke koja će postati globalni fenomen. Trideset godina kasnije, pošto smo dostigli prekretnicu koju nijedna druga luksuzna vodka nije postigla, osećamo da imamo mnogo toga da proslavimo i uzbuđeni smo što ovo retko piće možemo da podelimo sa svetom“, rekao je Tad Dorda, osnivač i izvršni direktor Chopin kompanije u intervjuu.

Svaka flaša Chopin Vintage Vault sadrži najstariju premium vintage vodku iz 1993. godine koja je sazrevala u destileriji u Poljskoj poslednje tri decenije. Ima izvanredan i jedinstven ukus, sa aromama citrusa i od prvog gutljaja ostavlja sladak osećaj na nepcu. Sa prvim gutljajem otkrivaju se arome sveže zelene jabuke, vanile i grejpfruta, dok na kraju vodka otkriva note belog bibera i korijandera.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chopin Vodka (@chopinvodka)

Ova retka vodka se flašira u specijalnim, ručno rađenim kristalnim flašama visokog kvaliteta iz Češke. Ko god je kupi, dobiće vodku u kutiji koja podseća na drveni kovčeg i sa pečatom logotipa Chopin. Pored toga, svaka kutija Vintage Vault uključuje posebnu knjigu koja pokriva istoriju porodične destilerije iz Poljske.

Luxury Experience