Bentley i Macallan predstavljaju unikatni single malt viski

Macallan Horizon unikatni single malt viski ističe se po svom intrigantnom horizontalnom dizajnu...

Prošlo je nešto više od godinu dana otkako su se Macallan i Bentley Motors udružili u borbi za održivu budućnost. Dva luksuzna brenda su sada predstavila prvi proizvod saradnje osmišljen da unapredi njihovu zajedničku misiju: single malt viski Macallan Horizon.  

Prototip The Macallan Horizon, koji će biti dostupan u leto 2023. „spoja tradicionalnu izradu i inovativne materijale, sa najsavremenijom tehnologijom za kreiranje ekskluzivnog horizontalnog dizajna“, navodi The Macallan u saopštenju za medije. Iako nema sumnje da je sadržaj svetske klase, genijalan horizontalni dizajn i održiva flaša viskija zaslužuju sve pohvale.

Bentley Media je saopštila da ograničeno izdanje single malt viskija odaje počast filozofiji „Šest stubova“ Macallan brenda, tako što uključuje šest jedinstvenih obnovljivih ili etički dobijenih materijala. Imajući na umu da su i Macallan i Bentley Motors postavili ambiciozne ciljeve da budu karbonski neutralni do 2030. godine, Macallan Horizon je napravljen od pet materijala, bakra, stakla, kože, aluminijuma i drveta. Šesti "materijal" je viski koji se nalazi u flaši.

Bakar dolazi iz Macallan alkoholnih pića, dok je Bentley obezbedio otpadni aluminijum sa svoje proizvodne linije. I staklo i drvo potiču od recikliranih materijala, što znači da je jedini novi proizvod održiva koža koja se nabavlja od lokalnih dobavljača.

Inspirisan putanjom automobila, Macallan Horizon se okreće za 180 stepeni od osnove do vrha. Zanimljivo je da boca leži horizontalno u namenski izgrađenoj kolevci bez postolja.

"Macallan Horizon je jedan od najrevolucionarnijih projekata u koje smo se upustili u našoj 200-godišnjoj istoriji. Rad sa Bentley Motors inspirisao nas je da stvari vidimo drugačije. U svetu viskija, sve je uspravno, kao što su naši destilati i naše flaše. Kada smo pogledali horizontalni pravac koji sledi Bentley Motors kao deo automobilske industrije, to nas je navelo da razmislimo kako bismo mogli da prilagodimo ovaj format za viski, koji na kraju zahteva da se toči“, rekao je globalni kreativni direktor kompanije The Macallan.  

Viski Macallan Horizon će biti lansiran u leto 2023.

Luxury Experience