Beefeater podiže koktele na viši nivo sa vrhunskom verzijom popularnog londonskog džina

U svetu pića, nova premium i ograničena izdanja brendova stižu munjevitom brzinom.

Ali dok viski, tekila i rum predvode ovaj ples, čini se da džin, jedna od najbrže rastućih kategorija poslednjih godina, stagnira. Prateći niz manjih brendova, Beefeater je odlučio da sada prekine ovaj lanac, lansirajući Crown Jewel, novu verziju popularnog londonskog suvog džina.

Beefeater je trenutno u vlasništvu francuske kompanije Pernod Ricard, ali ovaj klasični londonski suvi džin se zapravo destiluje u Londonu („London dry gin“ je naziv koji definiše vrstu džina, ali se može proizvoditi bilo gde). Alkohol je sazrevao u vinskim buradima, a ime je dobio po čoveku koji je 1863. godine kupio destileriju, gde će se kasnije proizvoditi Beefeater.

Crown Jewel je objavljen kao ograničeno izdanje pre 20 godina, ali se sada pridružuje osnovnoj liniji kao stalni dodatak. Prema rečima direktora globalnog brenda, Mjuriel Desenis, odluka je u skladu sa aktuelnim trendovima.

„Do 2024. jedna od tri flaše premium-plus džina će biti super premium“, rekla je ona u izjavi, „i zato je imalo smisla razmišljati o vraćanju našeg ultra-premium džina, koji je već tako dobro prihvaćen od strane svetski poznatih barmena i poznavaoca“.

Pa, šta je u ovom novom džinu i da li vredi platiti duplo više od obične flaše Beefeatera za uživanje? Prvo, tu je dodatak grejpfruta u botaničkoj mešavini koja već uključuje limunovu koru, badem, koren anđelike, seme korijandera i, naravno, kleku. Takođe, ABV je povećan na 50% sa 40%, donoseći dodatnu snagu i neosporan ukus. Crown Jewel je inspirisan draguljima londonskog tornja, a rubin crvena boca dolazi sa zlatnom etiketom i čepom.

„Kao ažurirani izraz našeg stila, Beefeater Crown Jewel je jedan od mojih omiljenih u portfoliju zbog svoje pune, zaokružene i sveobuhvatne arome. Njegov ukus počinje svežim citrusima i grejpfrutom i vodi do najhrabrijeg praska klasične kleke. Dugi niz toplih začina i nagoveštaj slatkoće sladića dolaze kao finiš, sa nagoveštajem dublje citrusne note“, prokomentarisao je glavni destiler.

Beefeater Crown Jewel biće lansiran ovog meseca u 16 ​​zemalja. Za više informacija možete posetiti sajt brenda Beefeater.

Luxury Experience