Zavirite u novi Christian Louboutin butik

Christian Louboutin brend i dizajnerska kompanija 212box, koristili su prirodne materijale za novi njihov novi butik u Majamiju…

Prostor koji će u sebi sadržati i žensku i mušku garderobu meri oko 360 kvadrata, a nalazi se u Design distriktu ovog grada.

Francuski modni brend i njujorški studio 212box odabrali su panele od ljuštenog drveta, kako bi prekrili eksterijer prodavnice na dva sprata, dajući joj tako mračni i teksturalni izgled koji se izdvaja od svih arhitektonskih zdanja u blizini.

Grube teksture nastavljene su i u njenom enterijeru, gde je korišćena kora svetlijeg drveta poput breze i višlje, kako bi se njome akcentovali zidovi i potom postali savršena pozadina za prikaz Louboutin kolekcije.

Osim toga, luksuzni detalji poput stočića od ahata, belog škriljca, korala i travertine prekrivaju deo zidova takođe. Stubovi oblika I korišćeni su originalno za parisku poslovnu zgradu tokom sedamdesetih godina, dok su sada u ovom butiku dobili novi život, kako bi se formirale mračne kolonade oko nivoa mezanina.

Terasasti svetlarnik sa talasastim profilom predstavljen je kao šlag na torti centralnog prostora dvostruke visine. Crveni tepih je prisutan u čitavom butiku, kako bi se stvorio kontinuitet između dva nivoa, ali i kao omaž slavnim crveno lakiranim đonovima Louboutin cipela.

Ženska garberoba, uključujući cipele, tašne i kožne predmete nalazi se na prizmenom nivou, pri čemu su cilepe sa visokim potpeticama predstavljene na staklenim zlatnim policama. Jedan deo ovog nivoa posvećen je i beauty sekciji brenda, koja se sastoji od lakova za nokte i karmina.

Muški odeljan nalazi se na prvom spratu do kog se dolazi uz pomoć centralnog stepeništa dekorisanog metalik balustradom.

Foto: Nick Rochowski.