Zavirite u najluksuzniju prodavnicu Richard Mille u Singapuru

Švajcarski časovničar Richard Mille upravo je otvorio novu vodeću prodavnicu u Singapuru.

Smeštena u otmenoj singapurskoj četvrti Orchard Road, vodeća prodavnica od 750 kvadratnih metara je najveća i prvi Richard Mille butik na svetu. Dizajn i arhitektura prodavnice orijentisane na životni stil inspirisani su tajnim koktel barovima iz ere prohibicije. Osmišljen od strane internog arhitektonskog tima brenda iz njegovog sedišta u Parizu, vodeći butik je izgrađen u periodu od tri godine.

Goste koji posećuju butik dočekaće dugačak hodnik koji vodi do centralnog dela u kome se nalazi impresivna biblioteka. Dizajnirana da izgleda kao udobna, ali luksuzna dnevna soba ima zakrivljene police od poda do plafona koje prikazuju odabranu kolekciju knjiga o raznim temama.

Aleksander, direktor brenda i sin osnivača brenda je rekao: „Ovo mesto mora da izgleda kao da ulazi u um čoveka „Richard Mille“. Nastojali smo da definišemo njegove najvažnije ideje i inspiracije. Moj otac ima neverovatnu sposobnost otvorenosti i radoznalosti, iako je njegova izuzetno velikodušna i humana ličnost veoma složena. Ideja je bila da se ova višestruka ličnost sumira na jednom mestu.”

On dalje tvrdi da budući butici ili prostori Richard Mille neće replicirati prelep dizajn prodavnice u Singapuru, koja će ostati jedinstvena. „Nikada ne želimo da kopiramo koncept svuda u svetu. Ono što ćemo uzeti iz ovog prostora je misaoni proces dizajna i kako nas je inspirisao i preneti na druge lokacije“, dodao je on.

Biblioteka ima pristup 11 različitih prostorija, uključujući sportski bar, trpezariju, terasu, pa čak i skrivenu biblioteku. Trpezarija ili restoran, s druge strane, ima masivni ovalni sto od šest metara i povezan je sa besprekorno integrisanom profesionalnom kuhinjom.

Cela vodeća prodavnica je umetničko delo i otelotvoruje filozofiju kompanije Richard Mille. Brend su 2001. godine osnovali Dominik Guena i Rišar Mil. Švajcarska kompanija je poznata po svojim avangardnim satovima koji su neverovatno lagani i otporni na udarce, što ih čini savršenim za one koji žive sportskim i avanturističkim životom.

Brend Richard Mille je podržao mnoge sportske poznate ličnosti od svog osnivanja, a 2021. godine postao je i glavni sponzor Ferari F1 tima.

Luxury Experience