Tiffany & Co. ponovo otvara svoju vodeću prodavnicu u Njujorku

Vodeća prodavnica kompanije Tiffany & Co. na Petoj aveniji u Njujorku, ponovo će otvoriti svoja vrata i biće luksuznija i održivija nego ikada ranije.

Dragulj u kruni slavne Pete avenije u Njujorku biće ponovo prikazan u svom punom sjaju, počevši od 28. aprila. Govorimo, naravno, o ponovnom otvaranju vodeće prodavnice Tiffany & Co, poznatije kao Landmark, koja je spremna za nove kupce nakon opsežnog renoviranja.

„Ponovno otvaranje kultnog obeležja Pete avenije je značajna prekretnica za našu kuću. Simbolizujući novu eru za Tiffany & Co. Landmark je mnogo više od prodavnice nakita - to je kulturni centar sa izuzetnim prikazom vrhunske arhitekture i gostoprimstva, kao i vrhunske umetnosti i dizajna. Definitivno postavlja novi standard u svet luksuza na globalnom nivou“, rekao je Entoni Ledru, predsednik i izvršni direktor Tiffany & Co.

Odajući počast originalnoj strukturi kultne zgrade, čuvena fasada Landmark sa statuom Atlasa i satom iznad rotirajućih vrata je očuvana i renovirana, dok je enterijer u potpunosti redizajniran.

Po ulasku u novu prodavnicu, kupce će dočekati veliki glavni sprat sa displejima i inovativno osvetljenim krovnim prozorom. Instalacija na plafonu obuhvata skoro čitav prostor i sastoji se od fasetirane apstrakcije, čiji jedinstveni dizajn predstavlja počast Tiffany nasleđu i autoritetu kao dobavljača najfinijih dijamanata na svetu.

Raspoređena na 10 spratova, prodavnica je prava riznica u kojoj se nalazi skoro 40 umetničkih dela, uključujući nikada ranije viđene naručene komade poput kreacija renomiranih međunarodnih umetnika kao što su Demijen Herst, Džulijan Šnabel, Rašid Džonson, Ana Vevant i Danijel Aršam.

Jedan od najistaknutijih prostora nalazi se u srcu prodavnice. To je skulpturalno spiralno stepenište ukrašeno kristalima, inspirisano senzualnim i organskim dizajnom Else Pereti. Stepenište povezuje sve prostore od trećeg do osmog sprata, dok liftovi omogućavaju pristup svim spratovima.

Namenski muzejski i izložbeni prostori na 8. i 9. spratu ponudiće rotaciju ubedljivih koncepata i jedinstvenih iskustava.

Blue Box Cafe će ponuditi kupcima dnevni meni inspirisan sezonskim proizvodima, dok redizajnirani prostor sada ima privatnu trpezariju i bar sa umetničkim instalacijama.

Dve glavne sile bile su sastavni deo transformacije prodavnice. Legendarni arhitekta Piter Marino ponovo je osmislio enterijere, OMA na čelu sa poznatim Šohejem Šigemacuom predvodi renoviranje jezgra zgrade i cirkulacijske infrastrukture, kao i dogradnju tri nova sprata na vrhu postojeće zgrade.

U znak sećanja na ponovno otvaranje prodavnice, Tiffany & Co. će takođe predstaviti niz ekskluzivnih dizajna i jedinstvenih kreacija. Ova ponuda će uključivati sve, od izvanrednih dijamantskih satova i ograničenog izdanja predmeta za dom, do naočara inspirisanih vereničkim prstenom Tiffany Setting.

Landmark je sada dom najveće kolekcije Tiffany finog nakita na svetu, uključujući najveće čudo od svih: novi dizajn za legendarni žuti dijamant Tiffany od 128,54 karata.

Treba napomenuti da je zgrada izgrađena da održivo funkcioniše u godinama koje dolaze i  na putu je da dobije WELL Platinum i LEED Gold sertifikate.

Luxury Experience