Swarovski otvara prvu vodeću prodavnicu u Šangaju

Novi butik slavi lepotu univerzuma Wonderlab i blistavih Swarovski kristala.

Swarovski je najavio otvaranje svoje prve vodeće prodavnice u Šangaju 22. decembra. Novi multi-senzorni prostor će dočekati kupce u Swarovski univerzumu, nakon niza pop-up butika Instant Wonder na 27 ključnih lokacija širom sveta ove godine.

"Tokom naše transformacije, radili smo na tome da osiguramo da je ovaj trenutak stigao: sada gosti mogu ne samo da istražuju Swarovski proizvode, već i da potpuno urone u naš svet, naš identitet i iskustvo dubokog razumevanja osećaja radosti i inovacije od kojih svaki komad nastaje. To je senzorno putovanje i ponosni  smo što pomeramo naše granice na tržište Šangaja”, rekao je direktor Swarovski, Mikel Molon.

Kina, kao jedno od najvažnijih tržišta za Swarovski, bila je idealno mesto za otvaranje prve vodeće prodavnice brenda u Aziji i proslavu 50 godina uspešnih kinesko-austrijskih odnosa. Odabirom Šangaja, Swarovski će moći da ojača poslovni i prijateljski odnos austrijske kompanije i Kine, koji je uspostavljen pre tri decenije, kao i da ojača svoju posvećenost Kini u celini.

Nova vodeća prodavnica nije tipičan juvelirski butik. Kreativna direktorka Đovana Engelbert želela je da stvori prostor koji prenosi klijente u magični svet Swarovski onog trenutka kada naprave svoj prvi korak u novom prostoru. Koncept prodavnice zasnovan je na interpretaciji stilskih kodova, boja, pakovanja i, pre svega, nasleđa Swarovski. Vodeća prodavnica oličava dinamiku Swarovskog i energiju Šangaja. Ovo je butik budućnosti: laboratorija, svemirski brod i kontrolna soba, prostor za snove, mesto čuda i magije, otelotvorenje su univerzuma Wonderlab.

"Neverovatno mi je zadovoljstvo da vam predstavim ovaj prelepi prostor, inspirisan dinamičnim pejzažom Kine i njenih ljudi. Ovo je najveća i najambicioznija prodavnica koju smo napravili, centimetar po centimetar osmišljena i oživljena – zapanjujuća je i povezana sa svim ostalim projektima koje smo do sada radili“. – rekla je Đovana Engelbert.

Butik ima brojne karakteristične oblasti, kao što je Welcome Room of Wonders sa rotirajućim centralnim displejom i specijalno dizajniranim Swarovski labud stolicama. Na drugom spratu je Dream Hall, ružičasti futuristički budoar sa toaletnim stočićima gde možete da sednete i isprobate nakit brenda. Posetioci će moći da posete laboratoriju u kojoj se susreću nauka i magija, kao i Imaginarijum, Galeriju radoznalosti i Kontrolorovu sobu, a sve su to elegantno dizajnirani prostori koji odaju počast svetlucavim Swarovski kristalima.