Cipele po meri vašeg skupocenog automobila

Tomaso Melani, direktor italijanskog proizvođača bespoke obuće Stefano Bemer, nije ni sanjao da će se njegova ljubav prema automobilima iz detinjstva, mnogo godina kasnije spojiti sa porodičnim biznisom proizvodnje kožnih proizvoda.

Nekoliko decenija kasnije, dve ljubavi prerasle su u jednu i dovele ga do kreiranja specijalnih  Stefano Bemer cipela namenjenih vožnji.

Cipele poseduju isti nivo majstorstva poput klasičnih Stefano Bemer cipela, osim što poseduju tehnički aspekt koji čini cipelu pogodnom za vožnju. Cipele su napravljene od dvoslojnog materijala, gde gornji deo kože dodiruje pedalu tokom manevara pomeranja prstiju, dok fleksibilni đon takođe omogućava korisniku da bolje oseti pedalu.

Svaka cipela može dodatno biti prilagođena tako da odgovara sportskom automobilu kupca, čak i odražava fine detalje vozila.

Ideja da se stvori linija bespoke cipela za vožnju je rođena iz interakcije sa klijentom Singer kompanije, poznate po prilagođavanju Porsche automobila. Melani je kupio 80-tih godina Porsche, a nakon toga se povezao sa Rodom Emorijem i Singer inženjerima i graditeljima koji su izgradili imena u Porsche svetu kao najbolji prilagođivači klasične 911 šasije.

Tokom razvoja cipela, Melani je eksperimentisao sa mnoštvom materijala, ali jedna od koža izdvojila se kada je pokušavao da odgovori unutrašnjoj boji Singer Porsche 911. Kudu koža, napravljena od kože afričkih antilopa, poznata je po ogrebotinama koje antilope dobijaju dok pasu među trnovitim drvećem. Melani je prirodne mane kože odabrao kao savršenu podudarnost za njegove kreacije.

S obzirom na to da je Melani preuzeo vodeće mesto 2012. u kompaniji Stefano Bemer nakon smrti vlasnika Bemera, nastavio je tradiciju očuvanja i proizvodnje ekskluzivne obuće za muškarce, po mnogima najbolje na svetu.

Bemer je obožavani brend među mnogim slavnim ličnostima uključujući famoznog glumca Danijel Del Luisa.

Mnogi klijenti Stefano Bemer cipela poseduju po model iz svake kolekcije.

N.V.T.

Izvor Robb Report