Predivan san: novi Jacquemus butik u Parizu sa enterijerom od jastuka

Holandski studio AMO dizajnirao je pariski butik modnog brenda Jacquemus i ceo enterijer ispunio udobnim jastucima.

Novi pariski Jacquemus butik nalazi se u robnoj kući Galeries Lafayette. Prodavnica od 60 kvadratnih metara bez prozora i dnevnog svetla inspirisala je dizajnere studija AMO da je dizajniraju kao spavaću sobu. Kako su dizajneri planirali, u tako prijatnoj i opuštenoj atmosferi posetioci će moći da se opuste i odvoje vreme birajući odeću i modne dodatke poznatog brenda. Laneni jastuci su dizajnirani da upućuju na tekstil Provanse, gde je odrastao osnivač brenda Jacquemus, Simon Port Žakmis.

Gomila jastuka zauzela je centralno mesto u prostoru, služeći kao prostor za sedenje kupaca i mesto za izlaganje malih torbi sa Jacquemus potpisom. Enterijer butika je upotpunjen krem tepihom i toplim osvetljenjem koji pojačavaju osećaj udobnosti.

Studio AMO je takođe dizajnirao butik brenda Jacquemus u londonskoj robnoj kući Selfridges, gde su takođe koristili samo jedan materijal - glinu. Prema rečima dizajnera, oba projekta su počela sa idejom da se pronađu svi mogući načini korišćenja jednog materijala.

U galeriji pogledajte kako izgleda enterijer butika gde okruženi mekanim lanenim jastucima možete birati omiljene Jacquemus torbice.

Luxury Experience