Povratak u budućnost: Nike predstavlja novu verziju svojih hi-tech patika

Nike brend odlučio je da krene hi-tech putanjom kako bi odao počast jednom od svojih najcenjenijih klasičnih modela…

Pre četvrt veka, Tinker Hetfild predstavio je svoje prve skice za Air Jordan 11, model koji će postaviti standard za patike bez pertli. Kako bi unapredili njegovu originalnu ideju, Nike dizajnerski tim krenuo je nešto interesantnijom stazom, dajući ovom modelu novu moćnu tehnologiju pertlanja, ostajući veran originalnoj silueti.

Kako bi podigli lestvicu koju su postavili prvim modelom, Nike je inkorporirao svoju Adapt tehnologiju u čitave ove patike, opravdavajući njihovo novo ime – Air Jordan XI Adapt. Kontrolisane uz pomoć Jordan Adapt aplikacije, vlasnik ovih patika ih može instant prilagoditi menjajući šemu boja i dezen svetlosnih skupova u njihovom središnjem delu. Ista aplikacija upravlja postavkom za pertlanje, tako da se one vrlo lako mogu prilagoditi za optimalni komfor i performanse.

Sa svojim belim, prozirnim gornjištem i selektivnim potezima jarke boje, XI Adapt su definitivno okarakterisane sportskim stilom, ali definitivno ne moraju biti ograničene košarkaškim terenima. Air Jordan 11 model nastao je kada je Majkl Džordan tražio kožne patike koje će izgledati sjajno čak i u formalnijim prilikama, a neobični rezultat koji je nastao na osnovu tog zahteva postao mu je omiljein. Ova nova verzija sadrži iste sxjajne elemente koji naglašavaju njihove konture, ovog puta sa futurističkim primesama.

Kada se radi o patikama, Nike ima dugu istoriju kreiranja modela koji se sami pertlaju, iako je ta priča postala kao deo čiste fikcije. Prvi takav par pojavio se u filmu Back to the Future, pre nego što je postao deo funkcionalne stvarnosti pre pet godina. Njihove komponente postale su prefinjenije i uglađenije, odnosno iz modela u model, one su sve bolje i bolje.

Kako saznajemo, Air Jordan XI Adapt model se već sada može kupiti po ceni od 500 dolara.