Pogledajte Salvatore Ferragamo održivu kolekciju Pre-Spring 2022

Francuski pisac J.M.G. Le Clezio je jednom primetio da „funkcija muzeja nije da nam pokaže predmete ili umetnost, već nam daje priliku da sebe gledamo kroz te predmete“.

Ferragamova nova kolekcija, fotografisana u muzeju Marino Marini u Firenci, poručuje da čovek može naučiti nešto novo o sebi interakcijom i razmišljanjem o umetnosti oko sebe. Ova simbioza ne postoji samo između modela i skulptura već se proteže na način na koji Ferragamova kolekcija komunicira sa istorijom samog Marinija.

Prvobitno izgrađen kao crkva pre nego što je pretvoren u fabriku, prostor se uvek razvijao tako da odražava današnji trenutak. Njegova trenutna reinkarnacija u muzej bila je delo ljubavi koje je žena umetnika Marino Marini uvela kako bi prikazala kolekciju njegovih dela.

Sada se Marinijeva funkcionalnost koja se stalno menja ogleda u filozofiji nove Ferragamo kolekcije. Uz nadograđenu kožnu haljinu i vintage haljinu sa printom marama iz arhive Ferragamo, kolekcija spaja Ferragamovo nasleđe inovacija sa budućom i održivom praksom recikliranja.

Kolekciju predstavljaju modeli Sara Grace Wallerstedt i Daniel P, a ona sadrži i mušku i žensku odeću, kao i cipele i torbe, sve sa naglaskom na modernu izradu i pogled ka budućnosti mode. Kolekcija ženske odeće sadrži bajkerske jakne, kapute bez rukava, poluprozirne reciklirane haljine i još mnogo toga. U kolekciji muške odeće, između ostalog, postoje dekonstruisana svilena jakna, pantalone od mohera i kožne bluze.

Pogledajte fotografije kolekcije u našoj galeriji.