Pogledajte kako izgleda renovirani Cartier butik u srcu Pariza

Bilo je potrebno dve godine i tri tima arhitekata da bi butik Cartier zasijao novim sjajem.

Vodeća prodavnica brenda Cartier na šest spratova u ulici 13 Rue de la Paix u Parizu je institucija. Ovo je stalna adresa poznatog brenda već 125 godina, a upravo je dobila veliku i zapanjujuću obnovu.

Nakon dve godine, ponovno osmišljavanje ovog znamenitog izložbenog prostora od 3230 kvadratnih metara nije bio mali podvig. Poznati brend nakita je angažovao tri tima arhitekata da se pozabave redizajniranjem istorijske zgrade, u kojoj se nalazi deset salona i potpuno opremljena radionica u kojoj zanatlije stvaraju, servisiraju i restauriraju nakit i satove.

Kada uđete, dočekaće vas ljubazno osoblje na recepciji, a odatle možete prošetati do butika koji se nalazi u zadnjem delu prizemlja. Ovde imate pun pogled na balkone gornjih spratova zahvaljujući novo dizajniranom atrijumu osvetljenom krovnim prozorom. Maloprodajni saloni se prostiru od prizemlja do prvog i drugog sprata, pokrivajući više od 1500 kvadratnih metara. Izloženi su i satovi i nakit, kao i kožna galanterija i drugi aksesoari brenda.

Među modernom robom smešteni su intimniji saloni u kojima se izlažu jedinstveni Cartier predmeti poput mačeva Žana Koktoa sa smaragdom, rubinom, dijamantom, slonovačom, oniksom, emajlom, zlatom i srebrom. Pored toga, tu je i salon pod nazivom “Inspiration” posvećen specijalnim narudžbinama koje izvršavaju ateljei u prodavnicama. Za preostale spratove, Cartier je stvorio jedinstveno iskustvo za entuzijaste sa toplom, ali savremenom estetikom pomešanom sa arhivskim materijalom i zanatlijama koji rade u celom prostoru. Postoji čak i oblast koja nudi kreativne aktivnosti za decu.

Pored vodećeg butika u Parizu, Cartier je redizajnirao svoju prodavnicu New Bond Street u Londonu i butik na Petoj aveniji u Njujorku. Pored toga, Cartier je ranije ove godine otvorio nove prodavnice u Sidneju i Milanu.

U galeriji pogledajte kako izgleda redizajnirani Cariter butik u srcu Pariza.

Luxury Experience