Novi vodeći butik brenda Gucci u Seulu

Italijanska modna kuća Gucci otvorila je novi butik, čiju je fasadu dizajnirao korejski umetnik Son Mo Pak.

Drugi butik modnog brenda Gucci u Seulu nazvan je Gaok, što na korejskom znači „tradicionalna kuća“. Kompanija opisuje butik kao mesto gde se mešaju "tradicija i modernost", odražavajući svestranost sveta Gucci. Futuristički enterijeri imaju ružičaste kožne bankete, metalne police za aksesoare i plafone prošarane osvetljenim "otvorima". Unutrašnjost prostora koristi metalne pločice koje stvaraju efekat "disko lopte", prirodnog drveta i mnogih ogledala. Za najvažnije klijente obezbeđena je posebna „tajna soba“, opremljena u klasičnom stilu.

Fasadu četvorospratnog butika dizajnirao je južnokorejski umetnik Seung Mo Pak, poznat po skulpturama od aluminijumske žice. Instalacija, napravljena od nekoliko slojeva crne mreže, inspirisana je zamišljenom šumom i simbolizuje granicu između stvarnosti i iluzije.

Butik nudi veliki izbor Gucci odeće, tašni, modnih dodataka, cipela, nakita i kućnog nameštaja iz kolekcije Gucci, kao i ekskluzivne kolekcije, uključujući predmete sa arhivskim otiskom Baiadera u kombinaciji sa GG motivima.