Novi Fendi butik donosi istoriju i luksuz Italije u Njujork

Ovog meseca Fendi je otvorio vodeću prodavnicu u Njujorku na uglu 57. ulice u zgradi Fuller na Menhetnu.

Prvobitno dizajnirana za umetničke galerije, zgradu su redizajnirali umetnički direktori Kim Jones i Silvia Venturini Fendi.

Novi butik donosi luksuz Italije u Njujork. Prodavnica se prostire na više od 700 kvadratnih metara. Šest prozirnih zavesa projektuje slike Palazzo della Civilta Italiana, sedišta FENDI-a u Rimu, dok su izlozi inspirisani potpisima FENDI, pretvarajući staro u novo.

Kako kupci ulaze, odmah ih dočekuje svetlosna instalacija okačena na sredini plafona. Ženska i muška konfekcija, dodaci i proizvodi od kože predstavljeni su na dva nivoa. Izložene su kolekcije poput Jonesove debitantske za jesen/zimu 2021/-22. Na drugom spratu prva FENDI torba u potpunosti je realizovana u mermernoj skulpturi. Dve skulpture - obe potpisuju Venturini Fendi i Jones - različitih veličina nalaze se jedna pored druge sa torbama FENDI First.

Unutrašnjost naglašava FENDI-jevu dualnost brenda. Mermer Arabescato Vagli donosi arhitekturu rimskih crkava u Njujork. Industrijski stubovi i grede susreću se sa luksuznim dodirima mermera, mesinga i čelika u kombinaciji sa ružičastim, plišanim tepihom.

Šapat luksuza izražen je u svakoj garderobi. Svaka soba sadrži krznenu klupu, tepih i dragocene ružičaste, zelene i bele mermerne zidove.

21. jula FENDI će ljubiteljima brenda na svom zvaničnom sajtu ponuditi virtuelni obilazak kako bi iskusili dizajn novog vodećeg butika, gde mogu da kupuju sa bilo koje lokacije.