Novi Louis Vuitton butik u Majamiju

U Majamiju, u srcu dizajnerske četvrti, otvoren je novi butik Louis Vuitton, koji predstavlja kolekciju muške odeće ovog brenda.

Ono što je trebalo da bude proslava otvaranja prve samostalne muške prodavnice Louis Vuitton u Sjedinjenim Državama postalo je priznanje dizajneru, umetničkom direktoru Virdžil Ablou koji je iznenada preminuo neposredno pre toga. Revija proleće/leto 2022. — Abloova prva revija brenda u SAD — bila je ujedno i njegova poslednja, magičan i svečan događaj koji je kulminirao avionom od crvenog papira i natpisom „Virdžil je bio ovde“, na horizontu Majamija.

Prodavnica Louis Vuitton u Design Districtu Majamija je prva samostalna prodavnica u Sjedinjenim Državama, a druga u svetu nakon Tokija. Bela aluminijumska fasada zasnovana je na „Dijamantskom ekranu“ iz kolekcije enterijera Objets Nomades, koju je pre nekoliko godina kreirao dizajner Marsel Vonders. Dizajn fasada reinterpretira ikonični monogram LV na moderan način, a sama zgrada se odnosi na modernističku arhitekturu Majamija.

Enterijer od 350 kvadrata nudi prefinjeni industrijski enterijer sa izloženim betonom i nameštajem po meri. Zakrivljeno stepenište povezuje prvi i drugi sprat prodavnice, dok plavi kožni rukohvati podsećaju na obalu Majamija. Poštujući svoju lokaciju Design District, prodavnica ima privremene prostore, karakteristične statue i brojne radove lokalnih umetnika.

Otvaranje butika nije jedina premijera Louis Vuitton i Marsela Vondersa u Majamiju. U okviru Miami Design Weeka ovog meseca, predstavili su novi studijski rad za modni brend, „Petal Chair“, deo serije Objets Nomades.

Stolica se sastoji od devet mekih delova, presvučenih mekom i tankom kožom, koji svojim oblikom podsećaju na latice cveća. Četiri "latice" formiraju sedište, dok pet formiraju - "pupoljak" odnosno naslon stolice. Cvet počiva na gracioznim metalnim „granama“, a organski oblik suptilno upućuje na glavni simbol Louis Vuittona – cvet sa četiri latice.