Nova vodeća prodavnica Off-White u Parizu se ističe svojim ultra modernim dizajnom

Ostavivši trag na modnim pistama, Off -White je postao jedan od naših omiljenih brendova zahvaljujući svojim jedinstvenim sportskim komadima. Pod umetničkim vođstvom Virgila Abloha, kompanija je uspela da uzleti, nateravši sve da pričaju o njoj, a njen ugled sve više raste.

Nakon otvaranja prodavnica prošle godine u Londonu i Milanu, potpuno nova vodeća prodavnica otvorena je nedavno u gradu svetlosti, zbog čega smo poželeli da je posetimo i da se divimo kreacijama visoke mode izbliza.

Napravljena od strane arhitektonskog studija OMA, nova prodavnica u Parizu slavi moderan dizajn na najelegantniji način, sa modernim pristupom koji ima način da impresionira i postane izvor inspiracije. Ono na šta se tim oslanjao prilikom projektovanja tri sprata butika bio je minimalistički stil, sa pop i fanki elementima.

Na svetloj osnovi, električna plava je odigrala ključnu ulogu u tome kako prostori konačno izgledaju: neonsko raspoloženje u - inače - jednostavnom okruženju. Pored intenzivnih nijansi plave, ljubičasta i crvena imaju podjednako vodeću ulogu u mnogim uglovima prodavnice, kao i impresivni, psihodelični otisci na zidovima i površinama.

Što se tiče građevinskih materijala koji dominiraju, vidimo da je drvo jedno od njih u svetloj nijansi koje se savršeno uklapa sa ostatkom okoline, dok mermerne površine na nekim mestima na podovima daju osećaj luksuza. Takođe, metalni dodaci i police na kojima se nalaze odevni komadi i aksesoari daju dodatnu dimenziju i istovremeno čine da prostori izgledaju modernije. Isto važi i za prevelika ogledala.

Dajući savremene note klasičnom i neprevaziđenom šarmu Pariza, način na koji je vodeća prodavnica dizajnirana u najvećoj meri odražava filozofiju dizajna kultnog brenda, ali i DNK Virgila Abloha. Predmeti njegovih kolekcija na najelegantniji i najprikladniji način smešteni su na policama i vešalicama prodavnice. Ništa suvišno, već naprotiv sa snažnim osećajem harmonije od ugla do ugla i od plafona do poda.

Industrijski elementi usklađeni su sa pop artom i intenzivnim bojama koje dominiraju na nekim mestima. Uz sve ostale detalje, utisak ostavljaju i neonski natpisi kao i svetla koja se smenjuju na svakom mestu, stvarajući divnu atmosferu.

Do sada, mnogi ljubitelji mode govore o „ultimativnoj destinaciji koja vam dopušta da uronite u svet Off-Whitea“, a razlog je jasan na fotografijama koje možete videti u galeriji.