Nova prodavnica Saint Laurent na Mikonosu je grčki arhitektonski raj

Saint Laurent otvorio je nove prodavnice na Ibici u Španiji i Mikonosu u Grčkoj. Najviše nas je zanimao butik na grčkom ostrvu zbog njegove tradicionalne arhitekture i zanimljivog dekora.

Prodavnica se nalazi u Nammosu i svojim izgledom se ne razlikuje od lokalnih grčkih kuća. Dakle, ovde imamo karakterističnu okrečenu belu kuću, male prozore i betonske stepenice. U stvari, samo diskretni logo YSL -a implicira da je ovo komercijalni prostor.

Unutrašnjost butika izrađena je od sirovih, sivih i belih podova od tadelakta (poseban dekorativni vodootporni malter), belih zidova, mesinganih polica, ogledala i drveta. Takođe imamo tradicionalni pleteni nameštaj i nekoliko posebno odabranih umetničkih dela. Butik će nuditi ženske i muške kolekcije, kožnu galanteriju, cipele, sunčane naočare i nakit.

Šlag na torti? Divna terasa ispod pergole prekrivena trskom koja pruža zaklon od sunca - kao u grčkim kućama. Opremljena je stolovima od belog i crnog mermera i udobnim stolicama. Tu su i kaktusi i sukulenti i vrhunac - predivan pogled na to područje. Ovde se sigurno možete opustiti nakon kupovine uz koktele i sveže plodove mora u rukama. Nećete biti razočarani.