Nova prodavnica Manolo Blahnik u Njujorku poziva nas na terapiju kupovinom

Manolo Blahnik nedavno je otvorio novi butik na aveniji Madison u Njujorku.

Voljeni dizajner sada svoje cipele čuva u amblematičnoj zgradi iz 1923. godine. U prelepoj građevini postoje dve odvojene vitrine, jedna za žensku kolekciju, a druga za mušku, koje su povezane međusobno, ali svaki prostor je drugačije dizajniran.

Mermer dominira sa dva venecijanska vintage lustera koji osvetljavaju butik, ručno oslikanim prugama, bronzanim detaljima, dok se u prostoru nalazi bar, pretvarajući kupovinu u jedinstveno iskustvo.

„Stvorio sam mesto za opuštanje kupaca“, rekao je Blahnik, koji voli arhitekturu, a novi prostor dizajnirao je sa svojom rođakom izvršnom direktorkom Kristinom Blahnik i dizajnerom enterijera Davidom Thomasom.

Živeći u Parizu i radeći širom sveta više od dvadeset godina, Tomas je inspirisan svetom umetnosti, arhitekture i mode. Ponovo je sarađivao sa Blahnikom za parisku prodavnicu Palais Royal. Za novi prostor u Njujorku pozajmio je elemente iz dizajna holivudskog Regency-a, koji se odlikuje smelom upotrebom boja i kontrasta sa metalnim i staklenim dodirima koji označavaju i luksuz i udobnost. 

Povezane teme