Nova Dior prodavnica u Seulu je najmodernija koju ste do sada videli

Da bi obeležio svoju prvu reviju pre/fall 2022 u Južnoj Koreji 30. aprila, Dior je otvorio novu pop-up prodavnicu u Seulu, koja je već postala sinonim za luksuz i svoj jedinstveni dizajnerski identitet.

Impresivni butik se nalazi u Seongsu-dongu, ranije napuštenoj industrijskoj zoni koja je sada pretvorena u ultra modernu ulicu, okruženu baštama u francuskom stilu koje se protežu naviše, podsećajući na neboder koji se prostire na površini od skoro 1.700 kvadratnih metara.

Ogromna mrežasta struktura pokrivena staklenim krovom podseća na fasadu stare pariske zgrade inspirisane nedavno renoviranim istorijskim sedištem kompanije na aveniji 30 Montaigne, koje je trenutno najtmodernije mesto u Gradu svetlosti.

Pjetro Bekari, predsednik i izvršni direktor Christian Dior Couture, nazvao je „sledećom generacijom pop-up prodavnica“. Ova velika prodavnica otvorila je svoja vrata 1. maja i ostaće otvorena naredne tri godine. Uzvišena, privremena prodavnica će se razvijati zajedno sa godišnjim dobima i kolekcijama.

Prodavnica sadrži nekoliko odeljaka, od kojih je svaki posvećen određenom delu linije ženske odeće sa potpisom modne kuće. U centru pop-up prodavnice, nalazi se kolekcija Pre-Fall '22, koju je dizajnirala kreativna direktorka Diora, Marija Gracija Kjiuri.

Oko glavne jedinice se nalazi deo posvećen obući, gde posetilac može da otkrije najaktuelnije modele luksuznog brenda, dok je još jedan prostor na istom mestu posvećen torbama, kao i drugoj kožnoj galanteriji. U posebno dizajniranoj prostoriji kupcima je omogućeno da prilagode svoje Dior Book Totes, prema sopstvenom ukusu, dok je u izlogu predstavljena homewear kolekcija Dior Chez Moi.

U ogromnoj zgradi se takođe nalazi prelep kafić sa ogromnim ekranom koji reprodukuje prelepu digitalnu baštu "trompe l'oeil" kao pozadinu: repliku bašte u kojoj je i sam Kristijan Dior odrastao kao dete, u Granvilu u Normandiji. Uz rezervaciju, gosti mogu uživati u piću u ovoj magičnoj bašti, koja se transformiše u skladu sa trenucima dana i na osnovu prirodnog svetla, stvarajući impresivan i realističan spektakl.

Ovaj poduhvat omogućava Dior brendu da komunicira i ojača svoje uporište u Aziji i, što je najvažnije, da bude testiran u novom okrugu Seula u usponu, što je tržišna strategija poznate modne kuće.

Dior, vodeća kompanija LVMH grupe, stalno raste u Južnoj Koreji, gde sada ima 17 butika, pored ove pop-up prodavnice. Poslednja je dizajnirana da ostane na mestu najmanje tri godine - ili čak duže, ako je potrebno, predstavljajući nove jedinstvene kolekcije iz sezone u sezonu.

Luxury Experience